Am stat, de multe ori, si m-am gandit: Cum suntem, noi, romanii? Cum ne-am putea defini ?

Suntem patrioti?

Cand zic patriot, ma refer la genul acela de patriotism, de mandrie ca faci parte dintr-o natiune, ca esti mandru de steagul tau. Sa va dau un exemplu concret:

Am vizitat Germania , si s-a intamplat sa fie chiar in timpul Campionatului Europesan de Fotbal, si aveau nemtii si nu numai, un obicei, aveau stegulete pe masini, in balcoane sau la geamuri.Unii, cume erau croatii aveau la geam, in masina sau pe balcon , doua stegulete :unul german si unul croat, turcii aveau unul turc si unul german si asa mai departe.

Si inca un eemplu: sunt un coletionar de steaguri si intamplarea a facut sa primesc unul, de la cineva care a fost in SUA .Era ambalat iar pe ambalaj intr-un colt mic. scria: “Proudly made in USA” (realizat cu mandrie in SUA).Cand am sa vad si la noi , asa ceva? 🙂

Oare, daca eu, imi atarn tricolorul la balcon sau pe masina, ma va mai crede cineva normal? As face-o fara rezerve, pentru ca asa simt, sau m-as gandi de doua ori inainte ? Si credeti, ca nu s-ar gasi unii, care sa zica ca fac parte din PRM ?

Acum, revenind la intrebarea mea: Suntem mandrii ca suntem romani?

Cum suntem noi de fapt?

Lipsiti de iniativa, smecheri,lenesi, fatalisti (vezi” Miorita” si “Mesterul Manole”), invidiosi , nu ne planificam nimic pe termen lung, traim doar pentru ziua de azi. Suntem competenti? Avem criterii?

Nu stiu ce sa mai zic ?
Poate ma ajutati sa aflu .

In urmatorul sondaj , am sa pun mai multe calitati si defecte, pe care le-am remarcat ca le-am avea ca popor.