Nu stiu daca autoizolarea este de vina sau doar pur si simplu starea generala de incertitudine, de apasare ma duce catre marginea toboganului depresiei. Find o persoana echilibrata , singura optiune este de a nu da curs tentatiei de a aluneca pe topoganul imaginar al bolii secolului.
Uneori am impresia ca si neuronii mei au intrat in autoizolare 😀
Fiind un om solitar, contextul actuual nu ma afecteaza chiar atat de mult.Ce ma darama in aceste zile  este atmosfera apasatoare din jurul meu.Nu atat teama de virus ma afecteaza ci  groaza de ce s-ar putea intampla daca o    persoana draga mie ar ajunge in spital……….
De ce?
Deoarece , intr-un spital romanesc, se stie ,ca intri pe picioarele tale si foarte usor poti iesi intr-un sac….  Stiu, sunt cinic si poate nu e momentul….Suntem un popor indisciplinat, un popor care se crede smecher, un popor care-si face un titlu de glorie in incalcarea regulilor si a carei mentalitate se rezuma  la expresia “las’ ca merge si asa”…..
Inteleg ca multi se simt frustrati in situatia prin care trecem…Cand ma gandesc la luna mai, mi se ridica tensiunea…..
Oare  cei care ne conduc au facut vreun studiu sociologic privind comportamentul romanilor? Ce se va intampla cand se vor ridica restrictiile? Vor iesi toti ca furnicutele, masinile vor fi bara la bara si vor uita regulile pe care  cu greu le-au invatat….Ma ingrozeste “relaxarea”. Mi-e ca tot ce s-a invatat in aceasta perioada va fi uitat instant dupa 15 mai.
Schimbam “urgenta”cu “alerta”.
Constat ca se dau amenzi pentru nepurtarea mastii. Daca  tot se procedeaza astfel, atunci macar sa le gasesc   in farmacii la un pret rezonabil.Parerea mea   este ca rolul acesteia este mai mult pentru confortul psihologic al celui care o poarta.Eficacitatea lor este data si de calitate.Sa amintesc aici ca  ne putem contamina prin ochi?? Masca nu te protejeaza, ci ii protejeaza pe restul in cazul in care tu esti bolnav….

Nu stiu daca   sa public aceste ganduri…stau in draft de cateva saptamani…Ducem lipsa de articole vesele sau optimiste, de asta este si atmosfera atat apasatoare iar riscul de cadea intr-o depresie e major.

Suntem fiinte adaptabile asa ca sper ca ne vom invata sa  traim laolalta cu acest virus provenit de la liliac, pangolin sau laboraator si sa ii gasim un antidot (cel putin in Timisoara se incearca asta , fara a avea ajutor guvernamental).

 

 

PS. Nu am vrut sa intru in mai multe detalii deoarece risacm sa scriu ceva sumbru…