Trec printr-o perioada mai ciudata, astfel ca am simtit nevoia sa ma “recuperez” prin muzica, dar nu orice fel de muzica, ci de una putin mai speciala…

Am dat iama in rafturile cu CD-uri cautand muzica de care aveam nevoie.

Am gasit ce cautam…si fiind un om al extremelor, imi place , deopotriva, muzica rock si ceea de opera. Artistii care au combinat genurile, s-au dovedit foarte inspirati, oferindu-mi pe tava ceea ce imi place.

Combinatia rock-opera, respectiv formatie rock si o voce de tenor sau soprana mi se pare deosebita, si as putea asculta acest gen la nesfarsit.

Nu amintesc aici de faimoasa piesa “Barcelona”, interpretata de Montserrat Caballe si de razvratitul Freddie Mercury, ci de cele lansate cu ocazia diverselor gale denumite sugestiv “Pavarotti & Friends” care au reusit sa adune sub acelas acoperis nume grele ale muzicii rock, si vocea inegalabila al unuia dintre cei mai mari tenori pe care i-a avut omenirea, , un talent nativ ce se naste o data la 100 de ani, pe numele sau, Luciano Pavarotti.

Printre cei care au avut onoarea sa cante cu acest om ii amintesc pe: Sting, Meat Loaf, Jon Bon Jovi, Brian May, Bryan Adams, Marriah Carey, Elton John, Bryan Adams, Andrea Bocelli, Celine Dion, James Brown,Lucio Dalla, Sheryl Crow,Eric Clapton, Mike Oldfield, Zucchero,Aaron Neville ,Michael Bolton,Joe Coker si U2 cu care a cantat “Miss Sarajevo” , dedicat victimelor din razboiul din fosta Iugoslavie.

De fapt , trecand in revista cele patru discuri “Pavarotti & Friends” si privind la inregistrarile video ale concertelor, am o sentiment ciudat; la unele piese imi vine sa rad, deoarece acest cu colos cu voce de aur , parea ca se joaca cu unii din invitatii sai, amintesc aici de duetul sau cu Bryan Adams, “O sole mio”, si pe cel avut cu Meat Loaf, “Come Back To Sorrento”, cu care parea mai serios 😛

Sa il privim pe Bryan Adams, putin inccurcat (chinuit) cu “O sole mio” 😛 desi mie imi place ce a iesit 😛

Postez si “Come Back To Sorrento” in care Meat Loaf , se descurca deosebit de bine 😛

De fapt, marele tenor, a inceput aceasta serie de concerte din care au rezultat bijuterii muzicale, in 1992, si au fost concepute ca gale de binefacere pentru diverse cauze, continuand pana in 2000 , cand sanatatea maestrului,nu a mai persmis organizarea acestora.

De la copiii din Liberia si Africa, pana la cei din Bosnia,prin “Pavarotti & Friends” s-au obtinut sume considerabile , avand in vedere, invitatii de calibru, pe care ii avea.

Cam aceasta este muzica cu care ma delectez de vreo trei zile..

Sunt atatea clipuri care ar merita sa fie postate aici, pentru a scoate in evidenta armonia care a rezultat din imbinarea celor doua genuri, incat nu ma pot hotari pe care sa le aleg..

Pentru ca, Jon Bon Jovi, este inca “proaspat” am sa postez un clip cu el si cu Pavarotti.