Remember Freddie Mercury

Daca ar fi fost in viara , Freddie Mercury ar fi fost  astazi de  ziua lui pe scena.

In 5 septembrie Freddie ar fi implinit 71 de  ani.

A avut o viata  fulminanta , o cariera de exceptie.A fost o personalitate , un geniu al muzicii care datorita calitatilor sale vocale  a reusit sa apropie rock-ul de opera. Putea trece cu usurinta de la tenor la bariton acoperind  patru octave.

Fiind la o petrecere cu tenorul Sabin Placinta am vorbit despre vocea lui Freddie.El mi-a zis:

– Eu acopar doar doua octave si uite cum se aude…

Si fara sa stea pe ganduri a facut cateva vocalize care au acoperit toate vocile si muzica care mergea in incapare….Parca citidu-mi gandurile mi s-a adresat:

– Da, acum incearca sa amplifici cu doua ocyace soi vezi ce iese.Iti dai seama ca daca Freddie  ar fi facut vocalizele mele iti dai seama cum s-ar fi auzit??

Ulterior s-a demonstrat ca vocea lui atingea o frecventa de 117.3 Hz.

Cu o astfel de voce  lui Freddie i-a fost deosebit de uzor sa cante miinunatul duet cu soprana spaniola Montserrat Caballe creand exceptionala piesa “Barcelona”.

Cum ar fi fost daca s-ar fi intalnit cu Luciano Pavarotti?

Cei care l-au unoscut  povesteesc despre Freddie ca era un om deosebit de timid, un om care iubea pisicile, un singuratic. Cine ar fi crezut ca showman-ul care tine in picioare stadioane era un timid.

Imi face o placere deosebita sa  postez doua clipuri care-mi plac deosebit de mult (ma abtin cu greu sa nu postez mai multe 😛  )

 

Intr-un fel, piesa Who want live Forever i se potriveste lui Freddie ea facand parte din coloana sonora a filmului Highlander (Nemuritorul).El a intrat in istorie si a ramane nemuritor prin muzica sa.

To much Love will Kill you pare  a fi un cantec de lebeda, un adio spus de Freddie  de undeva din alt Univers piesa aparand l scurt timp dupa disparitia sa.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

4 Comments

  1. În Freddie Mercury au sălășluit doi oameni: timidul și cel care nu se dădea în lături de la cele mai demențiale acte… Dumnezeu să-i ierte păcatele! Și să-l odihnească în pace, că frumos a mai cântat!

    • Adevarat dar toti rockerii sunt predispusi acestor excese dar pentru ceea ce fac pe scena putem doar sa le trecem cu vederea…El marturisea ca :”intr-o mare de oameni , tot singur ma simt”.

  2. Nu a fost printre preferații mei, dar nu-i pot contesta „sclipirea”!

  3. A fost un solist de o complexitate rar intalnita.
    Restul nu mai conteaza…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LIKE ME ON FACEBOOK

RECOMAND

COMMERCIAL

evomag.ro%20

CATEGORIES

ARCHIVES

Blog Award

Blog Award

Photo Award

Semn spre carte

FOR MYSELF

www.PRchecker.info

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Copyright

Creative Commons License
Cartim Blog - My Point of View by Caritm is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Romania License.
Based on a work at www.cartim.ro.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.cartim.ro/.