Daca ar fi fost in viata , Freddie Mercury ar fi fost  astazi de  ziua lui pe scena.

In 5 septembrie Freddie ar fi implinit 71 de  ani.

A avut o viata  fulminanta , o cariera de exceptie.A fost o personalitate , un geniu al muzicii care datorita calitatilor sale vocale  a reusit sa apropie rock-ul de opera. Putea trece cu usurinta de la tenor la bariton acoperind  patru octave.

Fiind la o petrecere cu tenorul Sabin Placinta am vorbit despre vocea lui Freddie.El mi-a zis:

– Eu acopar doar doua octave si uite cum se aude…

Si fara sa stea pe ganduri a facut cateva vocalize care au acoperit toate vocile si muzica care mergea in incapare….Parca citidu-mi gandurile mi s-a adresat:

– Da, acum incearca sa amplifici cu doua octave si vezi ce iese.Iti dai seama ca daca Freddie  ar fi facut vocalizele mele, cum s-ar fi auzit??

Ulterior s-a demonstrat ca vocea lui atingea o frecventa de 117.3 Hz.

Cu o astfel de voce  lui Freddie i-a fost deosebit de usor sa cante miinunatul duet cu soprana spaniola, Montserrat Caballe, creand exceptionala piesa “Barcelona”.

Cum ar fi fost daca s-ar fi intalnit cu Luciano Pavarotti?

Cei care l-au unoscut  povestesc despre Freddie ca era un om deosebit de timid, un om care iubea pisicile, un singuratic. Cine ar fi crezut ca showman-ul care tine in picioare stadioane era un timid?

Imi face o placere deosebita sa  postez doua clipuri  (ma abtin cu greu sa nu postez mai multe 😛  )

 

Intr-un fel, piesa Who want live Forever i se potriveste lui Freddie, ea facand parte din coloana sonora a filmului Highlander (Nemuritorul).El a intrat in istorie si na ramane nemuritor prin muzica sa.

To much Love will Kill you pare  a fi un cantec de lebeda, un adio spus de Freddie  de undeva din alt Univers piesa aparand la scurt timp dupa disparitia sa.