Am studiat si eu , ca tot omul aceea propunere de legalizare a prostitutiei si a drogurilor usoare.

Iata ce spune Comisia prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice in raportul ei:

“”Una dintre posibilele soluţii pentru a putea controla, preveni şi reduce toate riscurile legate de practicarea sexului comercial, este legalizarea sexului comercial şi nu a intermediarilor de servicii sexuale” si tot in raport se mai spune “Deşi raziile poliţiei conduc la amenzi acordate prostituatelor stradale (amenzi inutile din moment ce nu sunt plătite niciodată şi nici nu conduc la limitarea fenomenului) saloanele de masaj erotic ascund adesea practicarea prostituţiei şi sunt tolerate.“

Pai, oameni buni, daca acum cand acest fenomen este urmarit ca fiind o incalcare a legii , politia se dovedeste a fi ineficienta, atunci la ce sa ne mai asteptam cand prostitutia va fi legala si prestata, cu carte de munca?

Isi dau acesti oameni seama, cati proxeneti isi vor tripla cifra de afaceri si cate bordeluri vor apare ilegal fara autorizatie si fara un minim control medical? De ce ?

Pentru ca in momentul legalizarii prostitutiei, acestia vor trebui sa plateasca impozit ca “prprietari” de stabiliment, iar fetele , la randul lor vor plati in functie de profitul creat.

Si atunci, nu ne intoarcem de unde am plecat?

Se spune ca, daca se legalizeaza acceasta veche meserie, atunci ar exista posibilitatea de control a bolilor cu transmitere sexuala, avand in vedere a se doreste ca femeile care practica meseria, sa aibe asistenta medicala, sociala si psihologica.

Foarte frumos!

Poate mi se explica si mie cum se va realize asta , cand noi abia ne putem permite minimum de asistenta medicala, cand sistemul medical romanesc este la pamant.

Buunn. Acum sa vedem care este treaba cu drogurile.

Raportul spune asa: “Consumul de droguri trebuie descurajat, dar cu diferenţele de rigoare între drogurile uşoare şi drogurile tari, în special cele injectabile precum heroina care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave”.

Oare oficialii nostrii isi dau seama, ca ajuta la inflorirea acestor practici? Oare chiar sunt naivi sa creada ca doar cei inregistrati vor merge sa isi ridice “iarba” de la farmacie si ca nu se vor crea adevarate filiere, iar traficul de droguri va lua amploare? Politia romana este corupta si acum , va inchide ochii si cand va gasi pe cate unul “afumat”.

Populatia Romaniei este depresiva , mai dai si droguri si o distrugi definitiv.

Nimeni nu s-a gandit la combinarea celor doua fenomene drog + sex la liber ?

Unde mai punem faptul ca nu avem decat trei centre de tratament si recuperare in toata tara iar dependenta de droguri este deosebit de greu de tratat. Necesita efortul comun al mai multor specializari : medicala, psihologica, psihiatrica, si de asistenta sociala.

Dam ca exemplu Olanada. Da, dar acolo s-a facut dupa ani de informare si de pregatire a populatiei si nu ar trebui comaparat nivelul de trai al celor doua tari.

Nivelul de trai, joaca un rol deosebit de important in aceasta ecuatie. Daca ai un trai decent, in mod sigur nu te vei droga de necaj ca sa uiti de griji, iar femeia care ce ii trebuie nu se va prostitua in ideea obtinerii unor interese materiale.

Deci, in concluzie guvernantii nostrii, ar face bine sa se ocupe , mai intai , de ridicarea nivelului de trai al populatiei la limita decentei si abia apoi sa incerce solutii abstracte, de a obtine bani la buget prin impozite, sau potentiali alegatori pentru campania electorala care bate la usa .

Pana la viitoarea postare, va spun “Toate cele bune!”