Sunt un om predispus accidentarilor de felul.De mic am tras oala cu lapte fierbinte pe picior ingrozindu-mi mama si bunica provocand unul din putinele lesinuri din viata, tatalui meu.Asta caderese intampla cand avea vreo 2,5-3 ani.De atunci cazaturile,arsurile, zgarieturile au fost nelipstite, aratam de parca -un rma intorceam dintrazboi imaginar cu mine insumi.

Cu timpul, devenisem insensibil la durere.Ma loveam si nu mai remarcam ca o facusem si de cele mai multe ori, daca era rana, “buba”cum ii spuneam eu, daca eram intrebat:

– Rana aia cum ai reusit s-o faci?
– Care rana? Ah, asta? Habar n-am.Dar lasa, ca trece repede.Pune Opa bandaj si intr-o saptamana , gata!

Ideea e ca ajunsesem sa am cate o “buba” mai peste tot iar cand eram “curat”, imi lipseau. Imi ziceam : “Nu m-am lovit demult.”

Buuuuuunnnn, sa revenim la zilele noastre. Cu trei zile in urma am reusit sa alunec pe gresia din baie.Evident ca, din toata baia s-a nimerit sa calc bas in locul unde aceasta era umeda.Am alunecat cazand in nas.
Simtind durere la glezna si stiind ca piciorul imi mai fusese afectat o data de o entorsa urata, mi-am imfasurat un prosop muiat in apa rece,bombanind in sinea mea ca pana dimineata voi fi
ca nou.

Cum dimineata m-a durut mai rau, am luat drumul catre sectia de “Urgenta” a Spitalului Judetean.Desi se numeste “Urgenta” am stat acolo de la ora 9 la 15….Despre ce am vazut acolo , mai bine o las balta ca imi creste tensiunea doar cand imi reamintesc.”ER”, “House MD” sunt fantezii….Dupa efectuarea unei radiografii am fost preluat de un medic ortoped.Cum mai era o pacienta in incapere, omul zice:

– Deci,avem o fractura si o entorsa…
– Eu sunt cu entorsa, am zis eu.
– Nu, tu esti cu fractura de tibie…Norocul tau ca e mai usora, se pare ca stii sa cazi.
– Nici nu aveti idee, am raspuns razand.
– Ai fractura si tu razi ? Ti se pare amuzant?
– Dar ce ati dori sa fac? S-a intamplat, ati spus ca e usoara, ce mai pot face? Stiu ca 5-6 saptamani voi avea piciorul in ghips, ce rost are sa ma amarasc?
– Doar cinci saptamani, dar peste zece zile te astept la control.

Mi-a pus ghipsul, mi-a dat medicatia, iar acasa un vecin mi-a imprumutat o carja si mi-a facut instructaj cum sa o folosesc.De atunci, m-am autoexilat in sufragerie unde dorm pe coltar, iar masuta de aici am transformat-o in mini-birou 😛 Pe net surfez cu netbook-ul (de care m-am dezobisnuit).Tot aici am televizorul, combina , sunt inconjurat de telecomenzi.

Junior imi tine de urat.Dorm mult deoarece am de luat niste medicamente care provoaca somnolenta si de multe cand ma uit la micul monitor de pe care scriu vad blurat.Nu am nici toate programele cu obisnuit dar asta e….O luna ma adaptez sa fac si eu pe ascultatorul 😛 Parca as fi in arest la domiciliu.

PS. Nu am stiut ca atata lume imi simte lipsa.Cred ca jumatate de cartier stie ce am patit.Am primit mai multe telefoane si vizite decat in mod normal…

Selfie cu piciorul meu.Dau liber la semnaturi 😛

Picior in ghios