Oamenii traiesc diferit si mor diferit, au gusturi, simpatii si antipatii diverse. Este uimitor cat putem sa fim de diferiti unii de altii! Am colege care au facut o pasiune pentru culoarea verde si colege care o detesta. Numai daca analizam gusturile muzicale si gasim sute de preferinte referitoare la genuri muzicale, la artistul preferat, la ritmul melodiilor.
Discutam astazi cu o prietena si am descoperit ca avem ceva asemanator: nu suportam mirosul de peste si nu putem consuma acest aliment.
-Uite, m-as revolta in mormant, daca la parastasul meu cei dragi ar da peste participantilor, mi-a spus in gluma!
Si eu as face la fel. Am vorbit mult si am ajuns la concluzia ca oamenii ar trebui sa beneficieze si de inmormantari personalizate, nu numai de cadouri personalizate. Am dezbatut acest subiect cu naturalete, fara pic de teama. Apoi ne-am gandit la romanii care pleaca peste mari si peste zari si isi dau obstescul sfarsit acolo.
-Vai, dar este nedrept sa nu il aduci pe cel drag acasa! Sa i se faca si lui o slujba in limba materna, sa fie in mijlocul celor care l-au cunoscut si pretuit. Ce rost ar mai avea o ceremonie la care sa participe niste straini?
Marcat de convorbirea noastra am ajuns acasa, dorind sa aflu daca exista servicii de repatriere-decedati.ro personalizate dupa dorintele apartinatorilor, care au mereu in vedere dorintele decedatilor.
Intr-o viata petrecuta in aceeasi casa, stand la aceeasi masa, oamenii stiu aproape totul unul despre celalalt si asa cum in timpul vietii le cumparam cadouri care sa le faca placere celor dragi, ne dorim ca dupa ce mor sa le organizam inmormantarea aceea pe care si-ar fi dorit-o.
Cum personalizeaza una dintre cele mai bune firme de servicii funerare repatrierile?

1. Le ofera libertatea apartinatorilor de a alege repatrierea pe cale rutiera sau pe cale aeriana.
Dn moment ce omul drag adora avioanele, ar fi nedrept sa fie repatriat pe cale rutiera, dar si o persoana careia ii era rau si frica in avion, nu poate fi adusa pe cale aeriana.
2. Apartinatorii sunt cei care pun la dispozitie hainele si incaltamintea, tocmai in ideea personalizarii repatrierilor. Conteaza pentru decedat sa fie imbracat la finalul vietii in haine pe care le-ar purta cu placere in timpul vietii.
Este bine sa alegem hainele decedatilor din familie de cea mai buna calitate, oricat de mult ar costa. Nu trebuie sa avem prejudecati legate de faptul ca tot vor putrezi sau ca sicriul vine sigilat din tara in care a avut loc decesul. Noi trebuie sa oferim cu infinita bucurie tot ce este mai bun celui drag la plecarea de pe aceasta lume.
3. As personaliza fara sa stau pe ganduri organizarea repatrierii celui drag cu un machiaj profesionist care sa il faca rapitor de frumos, chiar daca nu va fi vazut de nimeni.
Asa cum de mic mi-a placut sa fiu ordonat, pot înțelege faptul ca orice femeie este incantata de imaginea ei mult imbunatatita. Mi-e mila de femeile care din prejudecati nu s-au machiat in viata lor, spunand ca tin la frumusetea lor naturala. Oricine ar trebui sa stie ca machiajul bine facut aduce frumusetii naturale un surplus de frumusete demn de luat in seama.
4. Alte dorinte legate de transportul funerar ar fi ca masina care il aduce acasa pe defunct sa arate frumos, sa fie foarte curata, cand intra in curtea capelei sau in curtea casei si sa fie condusa exemplar de un sofer politicos si responsabil.
Am verificat atent si toate procedeele prin care as personaliza inmormantarea cuiva drag se regasesc pe site-ul firmei Repatriere-decedati.ro.
Exista insa si reguli comune peste care nu se poate trece, impuse de repatrierile din spatiul UE.
Prima se refera la intocmirea actelor care trebuie sa insotesca transportul funerar. O repatriere nu se poate realiza fara certificatul de deces tradus, fara pasaportul funerar si fara adeverinta de imbalsamare sau dovada scrisa a faptului ca defunctului i s-a facut injectia de conservare.
A doua regula comuna priveste setul de sicrie: unul din zinc, prevazut cu orificii, altul din lemn masiv. Cu toate aceste, si aceasta regula se poate personaliza, fiindca in stocul firmei se afla sute de modele de sicrie.
Este benefic pentru apartinatori faptul ca firma nu ii abandoneaza la intrarea in tara, ci la cerere se ocupa de organizarea ceremoniei si in localitatea unde trebuie sa aiba loc ceremonia.
Moartea unei persoane dragi este cumplit de dureroasa, dar ar fi o tragedie fara termen de comparatie ca apartinatorul sa se ocupe de cumparaturi, de inchirierea unei masini pentru transport, de procurarea actelor si sa nu mai aiba timp sa stea langa sicriu, sa primeasca imbratisari si condoleante si sa le multumeasca tuturor celor care i-au fost alaturi.
Firmele de servicii funerare au aparut pentru a usura alergatura celor indurerati si a le oferi timp sa se impace cu marea pierdere.
Pentru a scapa apartinatorii de stres, firmele de pompe funebre care se respecta au program non-stop si consiliaza pertinent familia indurerata.
Mortul este pregatit atent, dar in acelasi timp familia este consultata de cate ori intervine o alegere si este tinuta la curent despre modul in care decurge organizarea.
Aduceti-va mortii acasa, fiindca nimic nu este mai important, ca oamenii pe care i-am avut alaturi si cu care am impartit binele si raul să nu aibă o înmormântare conform traditiilor!
Aveti curaj, fiindca partenerii vostri sunt puternici, onesti si bine organizati, astfel ca inmormantarea va fi frumoasa.