De multa vreme visez sa imi deschis un magazin, mai exact un fast food. Un vis care va deveni in curand realitate, pentru ca in momentul de fata am un buget indeajuns de mare pentru a deshide o astfel de afacere fara probleme.

Pentru a ma asigura ca totul va fi in oridine, ca voi avea aparatura performanta si de calitate, m-am documentat in prealabil. In primul rand am nevoie de rafturi magazin, atat pentru a expune la vazare produsele cat si in magazine, pentru a depozita cele necesare. Pentru vitrina sunt potrivite rafturi de sticla, insa nici rafturile metalice nu ar fi rele, fiind de altfel si mai rezistenta si mai ieftine.

Pentru ca afacerea sa fie apreciata de catre clienti, toata produsele trebuie sa fie gustoase, cat mai originale si cel mai important, proaspete, mai ales cand vine vorba despre produsele din carne. Desigur ca voi realiza comenzi in functie de cat de mare va fi cererea insa nu pot tine ingredientele oriunde, o sa am nevoie de o camera frigorifica in care sa le mentin la o temperatura potrivita.

Prepararea produselor este foarte importanta asa ca in spatiul de lucru este nevoie de aparate de calitate. Carnea trebuie sa fie preparata cat mai bine, asa ca un malaxor carne va fi cu siguranta necesar, pentru a amesteca cat mai rapid si cat mai bine carnea tocata cu condimentele necesare.

Trebuie sa ma gandesc la demensiunile acestuia, ce volum de material poate prepara o data, in cat timp poate realiza amestecul dorit si cat de bine. Si materialele din care este realizat sunt importante. Inoxul si plasticul ar fi preferabile pentru ca rezista la umezeala si la zgarieturi.

Multe dintre preparatele din carne pot fi realizate pe plita speciala dar exista si exceptii pentru care as putea avea nevoie de un aragaz profesional, de domensiuni mai mari decat unul casnic, cu un cuptor spatios si puternic. Iar cand vine vorba de prajit, se va crea mult fum sau abur in incinta asa ca este nevoie si de o hota inox, materialul cel mai bun, ca si in cazul malaxorului care sa evacueze rapid fumul si aburul.