Astazi, la ora 8 dimineata, s-a se deschis singurul magazin Carrefour din Timisoara.

In nici o luna cei care au inchiriat spatiul, cei de la Carregour au lucrat zi si noapte doar pentru a putea deschide de Sarbatori. Pe Mos Nicolae l-au ratat , dar l-au prins pe cel mai important dintre “mosi” si Anul Nou.

Azi noapte, cand imi plimbam cateii, putin inainte de ora 24 , erau puse cateva sacose ale acelora care si-au dat intalnire in fata magaznulu, pentru a fi siguri ca vor intra primii la promotii.

Ieri cand am fost sa cumpar paine ,in spatele meu, un grup de doamne aveau o conversatie in din care am retinut cateva replici:

“- Auzi, maine se deschide magazinul asta nou…
– Carrefour, da stiu.
– Eu ma duc sa stau la coada , cine stie ce oferte au.Voi veniti?
– Eu vin , draga, ca poate dau mai ieftin macar cateva produse.
Bine , la ce ora va intalniti?
– Cam la douasprece , eu zic ca e bine.”

Mi-am luat painea si am plecat crucindu-ma.Parca ma aruncase cineva in timp, inainte de 1989.Mi s-a zburlit parul in cap.

Stiu ca fenomenul este prezent la nivelul intregii tarii, dar nu credeam ca voi fi martor la o astfel de discutie si nici prin cap nu imi trecea ca ea se va concretiza.

Toate doamnle din cartierul meu aveau azi ,plase de la acest magazin.Inclusiv mama mea.

Din cate stiu, acset lant de magazine este mai scump , ceea ce mi-a confirmat si “sursa mea” de incredere.

Ceea ce am observat cand am trecut prin fata lui, a fost doar aglomeratia din interior si prezenta prea multor vlajgani purtand uniforma de “security”.

Subsemnatul a avut un mic schimb de replici cu cei de Carrefour, care pretindeau ca nu am voie sa ma plimb cu ceteii pe aleea de langa magazin. Nu stiu cum sa spun, dar respectiva alee exista de acum 25 de ani, facand accesul de la statia de tramvai, de la parcare, la blocurile oamenilor. Concret, este domeniu public.

Nu o sa imi schimb ruta de plimbare, pentruu ca asa doresc cei de la supermarket sau ce-o fi.Daca ma bazaie mult , fac o asociatie a proprietarilor de patrpezi, ca la mine in zona se gasesc de la Labradori si Ciobanesti Germani pana piticanii din acelea micute gen Pechinez si Chihuahua, deci nu duc lipsa nici de varietate 😛

Nu stiu de ce majoritatea celor care poarta o uniforma pe care scrie sec “security” se cred mari sefi, cand, de fapt, sunt doar niste paznici….Nu ca ar fi ceva rau cu aceasta meserie, dar cred ca ar fi bine daca si-ar cunoaste mai bine atributile.

Cred ca sunt printre putinii care nu se buucura ca cei cu magazinul s-au stabilit in aceasta zona.

Magazinul este raspunzator de zgomotul mare produs de masinile care aprovizioneaza, de frigiderele imense care bazaie zi si noapte, aglomeratia permanenta , si falimentarea micilor magazine de cartier, a afacerilor de familie.

Poate sunt eu defect , dar nu imi plac corporatile , prefer atmosfera intima si amabila a magazinelor mici.