Multe dintre proverbele si zicatorile noastre zugravesc perfect realitatea sau starea prin care trece un om. De pilda acel:„Cine se frige cu ciorba sufla si in iaurt” oglindeste perfect temerile unei persoane care a trecut printr-o situatie de viata nefasta.

Daca ai fost condamnat pe nedrept si batjocorit de justitia din tara ta, te temi de toate instantele din lume. Greu iti calci pe inima sa duci procesul mai departe, poate sa fii disperat.

Iata in ce situatii oamenii decid sa isi joace si ultima carte:

-au ramas fara locuinta si nu mai au posibilitatea sa isi mai ridice alta

-au pierdut un mijloc de subzistenta: o gradina, animale

-nu au primit ceea ce li se cuvine: sumele prevazute de contractele de asigurare, desbagubiri, salarii

-sunt in arest, acuzati fiind de o infractiune pe care nu au comis-o

-au pierdut pe cineva drag, iar vinovatul nu a fost pedepsit pentru asta. Cand ai pierdut un copil, un parinte, un frate sau o sora in accident nu iti doresti daune materiale, ci vrei ca omul care a luat viata celui care iti era drag ca lumina ochilor, sa plateasca pentru fapta sa. Inversunarea creste, cand decesul a survenit din cauza consumului de droguri si alcool, daca a fost accident de circulatie sau neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni. Esti la fel de neiertator, daca omorul a fost cu premeditare, savarsindu-se din gelozie sau dupa un viol sau jaf.

Toti acesti oameni care si-au pierdut nadejdea, ar trebui sa isi aminteasca proverbul: „Speranta moare ultima.”

Detalii complete despre art 6 CEDO au rolul sa te umple de speranta, fiindca la simpla lectura a articolului respectiv, vei fi incredintat ca:

-CEDO iti garanteaza un proces echitabil, daca ai impresia ca in Romania s-a judecat partinitor. De pilda pana mai ieri, oricine se judeca pentru castigarea drepturilor cu statul roman (institutie, organ de control) era sigur ca pierde, fiindca si instanta era a statului. Procesul avea loc conform formulei: de doua ori statul impotriva civilului.

Din timpurile acelea a ramas suspiciunea ca instanta nu va da dreptate omului de rand in detrimentul unei institutii.

-instanta este independenta si impartiala. CEDO este alcatuit din judecatori din toate statele europene. Un roman si daca ar tine cu statul pe care il reprezinta nu poate influenta sub nicio forma hotararea luata.

-imaginea reclamantului este protejata, fiindca in timp ce sentinta va fi publica, in sala de judecata nu poate patrunde presa.

-comunicarea instantei trebuie sa fie transparenta si morala. Partea implicata in proces va fi informata la timp si in limba pe care o intelege, sa isi poata pregati o apararea solida.

Dat fiind aceste aspecte, sper ca ai inteles ca nu trebuie sa iti irosesti dreptul de a inainta dosarul tau la CEDO, mai ales ca sotii Grigoriu nu te lasa singur.

Dupa ce ai citit articolul 6 CEDO si te-ai bucurat vazand ca instanta europeana iti poate face oricand dreptate, nu mai lasa timpul sa treaca, ci intra pe site-ul Consultanta-cedo.ro si solicita-le consultanta avocatilor care s-au specializat in astfel de cauze.

Comunicarea cu ei decurge etic, fiindca te asculta atent, apoi te sfatuiesc si iti evalueaza obiectiv sansele. Cand te afli in situatia respectiva esti subiectiv. Sotii Grigoriu sunt persuasivi si onesti si te vor conduce sa intelegi in mod real sansele pe care le ai.

Mai departe, vor face uz de experienta si de cunostintele lor de legislatie sa puna la punct dosarul, sa completeze formularul si sa pregateasca apararea. Cei doi utilizeaza limba engleza la nivel nativ, asa ca pledoaria va fi in mod cert de nota 10.

Pe site-ul oficial al Casei de Avocatura Grigoriu &Grigoriu se afla lista complete a cazurilor grele castigate de aceasta echipa la CEDO, dar si cele admise, care se afla in curs de judecare.

Sigur ca nu este comod sa treci din nou prin perioadele de maxime tensiuni si asteptari, dar trebuie sa faci acest lucru, cel putin ca multumire pentru faptul ca exista posibilitatea rejudecarii.

Sunt multumita ca exista CEDO si mai ales ca aceasta institutie reprezinta garantia ca va judeca orice proces cu maxima atentie si seriozitate. Sansa romanilor de a se adresa Curtii Europene Pentru Apararea Drepturilor Omului este in acest moment foarte aproape si mai ales sigura, reala.

Daca in trecut, oamenii abia gaseau adresa unde sa trimita documentele, in prezent ei au la dispozitie si formularul respectiv, dar si avocatii pregatiti sa ii ajute oricand.

Articolul 6 CEDO este foarte important pentru cei dezamagiti de instantele din tara lor sau pentru persoanele care doresc sa stie ce drepturi au intr-un proces.

Sunt oameni care nu stiu ca au dreptul la avocat din oficiu, ca fiecare proces trebuie sa fie echitabil, ca presa nu are voie sa vina in sala de judecata si sa popularizeze discutiile de la process. Unele dintre declaratiile martorilor pot fi injositoare si in afara de hotarare, care este publica, restul il priveste numai pe cel direct implicat.