Cel mai mare dezavantaj pe care ni-l ofera telefonul mobil inteligent este autonomia acestuia care este mult prea mica in comparatie cu ceea ce ne-am dori. Sau cel putin, cu ceea ce eu imi doresc. Gradul scazut de autonomie se datoreaza avantajelor pe care le ofera telefonul mobil, avantaje care fac ca autonomia telefonului sa fie mica. Cu toate acestea, exista anumite reguli care daca sunt respectate fac ca autonomia telefonului sa fie un pic mai mare. Dintre acestea, in continuarea acestui articol prezint urmatoarele:

  1. Descarcarea completa a bateriei telefonului mobil este una dintre cele mai mari greseli pe care le poate face un utilizator de smartphone, greseala care conduce la scaderea autonomiei telefonului mobil. Pentru ca acest lucru sa nu se intample trebuie sa punem telefonul la incarcat in momentul in care procentul bateriei scade sub 30-40%.

  2. Cu toate ca in momentul de fata incarcatorul smartphone-ului este un incarcator universal acest lucru nu inseamna ca acesta poate fi utilizat de catre orice model de telefon mobil fara ai provoca acestuia mici daune. Scaderea autonomiei telefonului mobil este principala dauna pe care o cauzeaza utilizarea unui incarcator ce nu este special conceput pentru modelul de telefon mobil pentru care se utilizeaza.

  3. Umiditatea din atmosfera si temeperaturile joase sunt alte doua motive pentru care autonomia telefonului mobil scade treptat. Pentru ca acest lucru sa nu se intample este necesara utilizarea unei huse pentru telefon mobil, husa ce poate fi achizitionata prin intermediul celor de la BrandGSM, site-ul ce comercializeaza o varietate mare de huse pentru telefon mobil printre care si huse Samsung Galaxy S9.

  4. Si ultimul pont pe care vreau sa il prezint prersupune utilizarea unei huse pentru telefon mobil pentru ca aceasta previne supraincalzirea telefonului mobil, ceea ce inseamna ca autonomia telefonului mobil nu va avea de suferit.

In concluzie, inainte de a ne plange ca bateria telefonului mobil tine din ce in ce mai putin ar trebui sa fim atenti la modul in care avem grija de telefonul mobil si implicit de bateria acestuia pentru a ne putea bucura de o autonomie cat mai mare.