Pentru foarte multi dintre noi locul de munca reprezinta modalitatea prin ne castigam existenta de zi cu zi. Din acest motiv trebuie sa facem in asa fel incat sa fim cat mai apreciati la locul de munca pe care il avem, mai ales in cazul in care tocmai am ocupat un loc de munca din oferta de locuri de munca in Bucuresti ori din cea cu locuri de munca in Sibiu. Pentru a se intampla acest lucru este nevoie de multa pasiune din partea noastra precum si de respectarea anumitor sfaturi. Din multitudinea de sfaturi existenta in momentul de fata in mediul online din punctul meu de vedere cele mai utile sunt urmatoarele:
– De modul in care cooperezi cu colegii de munca nu depinde doar succesul ori insuccesul firmei la care lucrezi ci depinde si modul in care vei fi privit si catalogat de catre colegi. Pentru a nu primi o eticheta de care te vei chinui foarte mult sa scapi trebuie sa fii cat mai cooperant cu colegii tai. De asemenea in cazul in care poti simplifica munca unui coleg nu ezita nici macar o secunda sa faci asta.
– Pentru ca de multe ori prima impresie conteaza nu lasa problemele pe care le ai in afara serviciului sa te afecteze. Indiferent de situatia in care te afli afiseaza o atitudine optimista si plina de entuziasm pentru a te putea apropia cat mai mult de colegii cu care lucrezi.
– Aprecierea colegilor de munca nu se castiga doar prin indeplinirea cu succes a atributiilor de serviciu ci si prin socializarea cu acestia in afara programului de lucru. Avand in vedere acest lucru nu refuza invitatiile de petrecere a timpului liber venite din partea colegilor mai ales in situatia in care abia te-ai angajat.
– Chiar daca pare un pic ciudat, tinuta vestimentara pe care o afisezi in timpul serviciului iti poate aduce atat critici cat si laude din partea colegilor. Pentru a nu fi criticat din acest motiv trebuie sa alegi o tinuta vestimentara care sa se incadreze in codul vestimentar folosit de catre toti ceilalti angajati ai firmei in care lucrezi.
– Cv-ul foarte bun pe care il ai ori calitatile indiscutabile pe care le stapanesti nu trebuie sa fie niciodata un motiv de mandrie in fata colegilor tai pentru ca acest lucru nu doar ca nu va atrage simpatia colegilor ci va atrage antipatia acestora.