Sa mearga cu Mocanita pe trasee forestiere si sa vada locomotiva si vagoanele strecurandu-se printre stanci este visul oricarui om. Parca faci o calatorie catre origini fiindca norii coboara, brazii se inalta, pamantul si cerul isi dau mana, iar din iubirea lor se naste infinita frumusete. Un astfel de traseu poate dura 5 pana la 6 ore, fiindca se fac doua-trei opriri. Pe sina cu ecartament ingust coboara din munti pastorii sau oamenii care lucreaza la padure si atunci Mocanita are ore fixe de plecat si de intors.

Organizatorii s-au gandit la toate necesitatile calatorilor, astfel ca vin preagatiti cu tot ceea ce trebuie ca in statii sa faca gogosi, clatite, mancare, vin fiert si racoritoare, cafea, ciocolata calda sau ceai.

Din grija fata de mediu, fata de acele peisaje feerice au instalat ei in toate punctele de stationare toalete ecologice si am fost fericita sa constat ca astfel de toalete ecologice existau in toate punctele de exploatari forestiere.

Totul este pus la punct datorita celor care inchiriaza toalete ecologice si le concep astfel incat sa fie dotate cu tot ceea ce are nevoie omul. Este admirabil ca au si chiuveta, mai ales ca drumul este lung, iar oamenilor li se face foame si chiar daca au servetele umede la ei, tot apa si sapunul raman sfinte. Este de neconceput prezenta omului in mijlocul naturii si absenta toaletelor ecologice, de aceea orice afacere ati deschide sau orice eveniment ati organiza departe de lume, ganditi-va in primul rand la toalete si sa nu vi se para ca suna prozaic!

Astazi, 19 iulie, 2017 ne-am simtit minunat deplasandu-ne cu trenul facut din lemn pe drumuri de munte, fiindca ni s-a asigurat 100% intimitatea. Este cumplit sa te ascunzi in tufis si sa constati ca totusi te-a vazut cineva acolo! De rusine nici nu-ti vine sa mai dai ochii cu el.

La fel de posibil este sa nu ai unde te ascunde sau sa te indepartezi si sa poti fi atacat de urs si de toate fiarele care se afla acolo.

Toaleta este atat de importanta, incat oamenii care se mutau dintr-un loc in altul isi faceau una inainte de a-si face casa. In coviltir mai puteau sta doua-trei sapatamani, dar fara cabina de toaleta nu!

Sistemul de inchiriere este facil si urgent, stiut fiind ca orice constructie ia timp, iar nevoia este stringenta. In plus, cabinele care sunt livrate in locul indicat de solicitant sunt dotate cu tot ceea ce este necesar. Daca ar fi construite din beton sau din lemn si fixe, ar fi nevoie si de electrician si instalator, asa dupa instalare si racord pot fi instalate oricand. Un alt aspect important este acela ca se poate asigura numarul necesar de astfel de cabine ca oamenii sa nu mai stea la coada.

Apreciez faptul ca si in munti si in inima padurii am vazut toalete ecologice si consider ca obiceiul ar trebui sa se extinda peste tot, chiar si in locurile in care se vine cu cortul si se sta toata vara.