Pentru multi agricultori tractorul reprezinta trecutul, prezentul si viitorul pamantului pe care il muncesc. Fara acest echipament, multi nu ar reusi sa se hraneasca pe tot parcursul anului, dar nici agricultura moderna nu ar fi reusit sa fie un succes. La fel ca orice masinarie si tractorul va avea nevoie de reparatii insa, exista magazine precum tractorsud.ro care ofera o multime de piese utiliaje agricole, la preturi foarte avantajoase! Tractorul pe care il folosesc zilnic la muncile campului este un model John Deere, un brand american foarte apreciat in toata lumea pentru performantele pe care le ofera. Desigur, magazinul tractorsud.ro ofera si piese John Deere, un lucru inedit avand in vedere ca piesele americane nu sunt foarte usor de gasit!
Desi multi mi-au sugerat sa trec la un tractor cu brand european, prefer John Deere din mai multe motive. In principiu, sunt atras de factorul istoric al firme, dar si de performantele sale.
Firma a fost fondata in 1837, in Illinois, SUA, de catre John Deere, un fierar si inventator care a schimbat modul in care se facea agricultura, punand in practica ideea de a realiza un plug din otel slefuit, constituind astfel un pionierat la acea vreme. Productia de pluguri incepe sa ia amploare, iar mai tarziu fierarul John Deere isi va aminti de fabricarea a 10 pluguri in 1839, 75 in 1841 si 100 in 1842.
In 1863, firma construieste primul model, denumit Hawkeye Riding Culivator, ce putea fi pus in miscare cu ajutorul unei trasuri. Doi ani mai tarziu, obtine brevet pentru matritele utilizate la turnarea otelului in vederea obtinerii de pluguri, iar in 1869 incepe colaborarea cu primul distribuitor al produselor JD.
Pana in 1890, productia se baza pe 5 linii: pluguri, cultivatoare, grape, semanatori si plantatoare, vagoane si vagonete. In 1895, publica revista The Furrow in 14 limbi, destinata fermierilor, si devine una dintre cele mai raspandite reviste din lume. In 1912, compania detinea 11 fabrici in SUA si una in Canada, iar gama de produse incepea sa se mareasca, cuprinzand semanatori pentru cereale si echipamente pentru furaje. Dupa mai multe prototipuri si modele experimentale, productia de tractoare incepe in 1918, iar succesul inregistrat face din acest segment principala activitate a companiei. Motorul, o inventie a John Deere, functiona pe gazolina. In primul an de lansare a tractorului s-a inregistrat un volum de vanzari de peste 5.000 de unitati.
Primul tractor cu motor in 2 cilindri, modelul D, denumit John Deere, este lansat in anul 1923 si pentru prima oara tractoarele sunt vopsite in culorile verde si galben. In anii urmatori, dezvolta mai multe variante de tractoare, cum ar fi modelele GP, A si B. Ultimele doua modele devin cele mai populare din istoria companiei si raman in productie pana in 1952. Anul 1927 este marcat de constructia primei combine JD.
In perioada recesiunii economice din anii ’30, compania continua sa se dezvolte, in ciuda timpurilor financiare dificile. Prin 1949, JD echipeaza tractorul M cu senile, devenind seria MC, iar prin dotarea cu o lama frontala, utilajul poate fi folosit ca buldozer, putand astfel intra si pe piata constructiilor. Zece ani mai tarziu, John Deere lanseaza cel mai mare tractor, modelul 8010, de 215 CP si o greutate de 10 tone.
In anii ’60, compania lanseaza tractoare de puteri mai mari, dotate cu motoare de 4 si 5 cilindri, spre deosebire de cele in 2 cilindri care au fost fabricate timp de peste 40 de ani. Compania deschide noi fabrici in Argentina si in Franta, iar in 1963 patrunde pe piata produselor de gradinarit. In 1972, aduce imbunatatiri la cabinele tractoarelor, adaugand astfel un plus de siguranta si confort. Lansarea tractoarelor din seriile 5000, 6000 si 7000 ii aduce o consolidare pe piata europeana si in scurt timp pozitia de lider.
In anii 2000, John Deere patrunde si pe piata echipamentelor forestiere, in urma achizitiei companiei Timberjack, lider mondial pe acest segment. Totodata, incepe sa construiasca noi fabrici de productie in afara Statelor Unite ale Americii, cum ar fi in India si China. in 2008, devine lider in domeniul instalatiilor de irigatii, prin achizitia firmelor T-Systems International si Plastro Irigation Systems. In urmatorii doi ani, lanseaza prima presa de balotat bumbac si combina de recoltat trestie de zahar pe doua randuri.
John Deere nu este doar un simplu brand, ci un club al agricultorilor care au pretentia de a folosi echipamente performante la preturi avantajoase!
Foarte bun site-ul, multumesc pentru postare!
Multumesc 😛
Bun articol, multumesc!