Sunteti superstitiosi?
Aveti amulete sau talismane ? Ce faceti cand vedeti o pisica neagra?

Oamenii, in general, sunt superstitiosi.

Desi, multa lume le considera niste prostii, eu tind sa spun ca acestea (amulete, talismane) , joaca un rol benefic asupra psihicului dand impresia omului care le poarta,ca este mai puternic , mai stapan pe sine, sau ca va avea noroc.

Superstitiile vin din teama de rau si din dorinta irationala a omului de a atrage binele.

Fiecare din noi am avut cate un pix “norocos”.

Eu cel putin am avut 😛 Un pix alb, cu care scriam doar la examene, si pe care l-am foosit la examenul de licenta si cel de masterat.

Aveam o mapa speciala primita de la unchiul meu , care m-a insotit in cele mai dificile momente ale studentiei si nu numai.

In perioada liceului si a studentiei aveam un motan negru cu alb. In fiecare sesiune il lasam fara o mustata, in ideea ca imi purta noroc 😛

Pe langa aceste cateva obiecte mai aveam, si am, un talisman, o carte de dimensiuni foarte mici,cu coperti de metal, datand din timpul Primului Razboi, ce apartinuse unui membru al familiei. O am de cand ma stiu si cand am ceva de rezolvat, o iau cu mine.

In facultate mai avema un talisman, pe Alf in miniatura, pe care de regula il tineam in mana cand aveam examen oral, sau il indesam in buzunarul sacoului.

Am stat de vorba o data cu profesorul meu de anatomie,d-nul prof.Nicolaus Rottenberg,care mi-a povestit ca aceste cazuri sunt frecvente la studenti. Mi-a relatat o intamplare despre o studenta a domniei sale, care venea cu un hamester pe care il lasa sa alerge pe banca . Tot soricelul ii alegea gramada din care sa ia subiectul de examen.

Alte superstitii?

Consider ca ziua mea norocoasa este martea.De regula, tot ce fac marti, iese bine.

Vineri 13 imi este indiferent 😛

Imi plac si consider ca psiicile negre aduc noroc.

PS. Daca tot v-am spus superstitiile mele, poate imi spuneti si voi de-ale voastre.

Mai jos puteti admira pe uratania blanoasa dar foarte simpatica pe care il purtam ca mascota la examene si interviuri 😛