Se spune ca martea sunt trei ceasuri rele, dar in mod ciudat, mie imi place aceasta zi deoarece imi aduce noroc.Se pare ca pentru mine ziua ghonionista este aceea de vineri.

Vineri a fost ziua in care singura mea licarire de buma dispozitie a fost ca echipa Germaniei a castigat meciul cu Franta.

Dar sa incep cu inceputul….

bad-luckVineri, 4 Iulie (Ziua SUA), zi placuta , nimic nu anunta ce avea sa vina….
Prima veste proasta mi-a fost data de mama mea care mi-a spus sec:

– Trebuie sa ma operez la ochi.
– Daca trebuie, trebuie!Du–te si programeaza-te iar eu te voi insoti .Aparatura a evoluat in timp , lqa fel si competentele medicilor, asa ca nu ai de ce sa te temi….

M-am dus sa fac un dus.Nimic deosebit pana aici.M-am sapunit bine pe sfecla, ca sa imi spal claia, iar cand sa ma clatesc , apa incepuse sa se raceasca , pana la un rece pur.

Am aruncat niste haine pe mine si m-am dus sa vad ce se intamplase cu centrala.Am facut ochii mari: centrala Aristion picase.

Incepuse sa imi zvacneasca tampla iar dintii mi se inclestasera intr-o combinatie cu clantaneala de frig.

Bunnnnnn, dau drumul computerului (desktop) in ideea de a cauta un maistor pentru centrala.Cand sa scriu, vad ca tastatura nu e conectata.Okay, scot cutia, ma uit la fire, bag mufa si pac, ecranul se inroseste.Desfac cutia si scot componentele, schimband sloturile.Incerc din nou.De data aceasta aceasta , ecranul devenise verde.Am incercat sa intru in BIOS, dar informatia aparea pe ecranul monitorului intermitent. Am realizat ca imi cazuse placa de baza.M-am uitat la ea mai bine si am vazut cativa condensatori umflati…

Trebuia sa rezolv ceva.Am apelat la o solutie de “avarie”, conectand monitorul la netbook.I acest mod am reusit sa ma conectez la internet si sa caut rezolvare la lucruri.

Si ca totul sa fie complet, doamnele mele mi-au cerut sa vada niste fotografii.

– Si cum doriti sa vi le arat , cand toate informatiile mele se afla pe hardul din computer??

De la aceasta afirmatia au inceput sa se rostogoleasca un potop de reprosuri.Era deja prea mult.Mi-am luat cheile si telefonul si am plecat ….Am stat cam 5 ore cu o sticla de apa minerala pe niste scari cu un maidanez care se imprietenise cu mine, pana m-am calmat.

Deci, Vladen , necazurile tale au fost placute pe langa fazele prin care am trecut eu…

PS. Iata-l si pe cel care, pentru cateva ore , mi-a tinut companie si m-a condus pana acasa.Am coborat sa il rasplatesc cu cateva bobite.Din pacate nu stia ce sunt acelea.L-am mangaiat privindu–l in ochi cu regretul ca nu puteam face mai mult pentru el.

Amicul de pe strada