Furturile din tirurile incarcate cu marfa s-au intensificat in ultima vreme. Din pacate, au avut de suferit si soferii, de aceea ar trebui luate masuri serioase.

Intr-un camion de mare tonaj incap mii sau chiar milioane de pachete de tigari. Valoarea unui pachet este de 20 de lei (cea mai ieftina marca). Va imaginati cat de mult valoreaza un transport de tigari.

Sa zicem ca hotii nu reusesc sa atace un asemenea transport valoros, dar soferul este foarte obosit si plonjeaza cu masima intr-un lac de acumulare. Apa patrunde oriunde si tigarile ude sunt compromise.

Cineva trebuie sa isi asume paguba; producatorul, transportatorul, fiindca soferul nu ar indrazni sa se gandeasca la acoperirea unei asemenea valori uriase.

Solutia ideala este ca transportatorul sa aiba asigurare cargo, mediata de firma pe care o gasesti la adresa www.prestigeasig.ro.

Ca navetist am vazut fel de fel de situatii. Ca sa ajung la serviciu fac zilnic 20 de kilometri in acelasi judet, schimb doua mijloace de transport in comun si ma deplasez pe o ruta prin care se ajunge la Brasov. Sper ca ati inteles ca traficul este infernal si ca am vazut multe incidente pe sosea care sa ma indemne sa prezint asigurarile de tip cargo.

Traseul pe care il parcurg nu este deloc comod, iar intr-o zi, traficul a fost blocat ore intregi din cauza unui tir plin cu sticle de bere care se rasturnase intr-o curba combinata defectuos cu o panta. Pe sosea erau numai cioburi, fiindca berea nu era in pet-uri, ci in recipient de sticla.

Mii de litri de bere au curs pe asfalt si m-am gandit cat de mult a pierdut transportatorul sau fabricantul, unul dintre cei doi.

Apoi am aflat adevarul. Marii transportatori au toti asigurari de tip cargo mediate de Prestigeasig.ro, fiindca altfel ar da faliment.

Astfel de incidente nu se petrec zilnic pe sosele, dar este suficient sa se petreaca un incident pe luna, iar in masina respectiva sa fie marfa foarte scumpa. Imaginati-va ca se poate rasturna un tir plin cu sticle de vin de colectie sau de whisky foarte scump! Sunt sticle de coniac in forma de carte care costa 200-300 de lei bucata.

Asa cum rca este obligatoriu pentru orice conducator auto si asigurarea cargo este obligatorie (cel putin din punct de vedere moral) pentru toti transportatorii mari, fiindca antreprenorii care solicita transport pentru marfurile lor trebuie sa aiba garantia ca isi vor primii banii, daca pe drum se intampla ceva cu marfa lor.

Lipsa asigurarii duce in mod sigur la faliment si este pacat sa se intample acest lucru, fiindca:

-Prestigeasig.ro poate fi accesat de la birou sau de la domiciliu, fara ca transportatorii sa se deplaseze la sediul brokerului de asigurari. Acest aspect usureaza pe jumatate obtinerea asigurarilor.

-Pe site-ul firmei sunt oferite informatii complete despre tipurile de asigurari si despre utilitatea lor, dar si despre actele ce vor fi completate inaintea obtinerii asigurarii.

-Exista o diversitate de asigurari, toate utile si la un pret foarte bun. Asigurarile pot fi combinate in asa fel, incat antreprenorul sa rezolve mai multe probleme in acelasi timp. De pilda, simultan pot fi solicitate si rca si asigurarile cargo. Un angajator bun poate sa isi sustina soferii care conduc enorm de mult in afara sa isi faca si asigurari de viata.

-Toate persoanele fizice sau juridice care au asigurari mediate de acest broker se declara multumite de despagubirile primite si de modul in care este respectat contractul si decurge colaborarea.

Prestigeasig.ro nu face public portofoliul sau, dar marii transportatori de marfuri si de persoane din tara fac asigurari prin intermediul firmei.

Aceste mediator de asigurari colaboreaza si cu marii producatori de grau si de porumb din tara, dar si cu fermierii mici si mijlocii, prin asigurarile agricole pe care le pun la dispozitie.

Clinici private si medici renumiti poseda asigurari de malpraxis care poarta amprenta medierii Prestigeasig.ro.

Este bine ca lumea sa stie ce tipuri de asigurari isi poate face si sa recurga la aceasta prevedere inainte sa se produca nenorocirea.

Un document valoros te asigura de faptul ca nu suporti singur pagubele in cazul in care cineva a gresit sau s-a produs o calamitate. Asigurarea te face mereu mai puternic. Este ca si cum intre tine si inevitabil se afla un scut care atenueaza loviturile vietii.

Nu trebuie niciodata sa uiti sa asiguri:

-vietile si sanatatea ta si a celor dragi.

-locuinta care ofera adapost, intimitate si confort.

-bunurile pe care le produci cu multa munca.

Pentru tot ceea ce doresti sa asiguri gasesti o solutie pe site-ul firmei prezentate mai sus si specialisti disponibili care sa iti trimita formularele pe care trebuie sa le completezi, sa te sfatuiasca si sa medieze pentru tine cele mai avantajoase asigurari.

Intr-o tara in care toti oamenii au asigurari diverse, nimeni nu mai plange, nimeni nu este deznadajduit, fiindca stie ca va fi despagubit si in acest mod recupereaza cea mai mare parte din bani, daca se intampla un dezastru.

Ma induioseaza imaginea batranilor cu ochii in lacrimi, cand isi vad casele pentru care au muncit o viata luate de apa. Imi este mila sa vad agricultori frangandu-si mainile de ciuda ca munca lor grea a fost zadarnica.

In tara noastra ar fi utila o educatia a preventiei si a asigurarilor ca generatiile care vin sa invete sa manifeste preventie sporita fata de tot ce le apartine.

Asigurarile sunt sfinte si invatam sa le pretuim abia cand isi dovedesc utilitatea in momentul in care simtim ca pana si cerul ne-a abandonat in fata nenorocirii.