PotcoavaFiind 1 Martie, mi-am luat picioarele in spate si am plecat in cautare de martisoare.M-am plimbat printre standurile impodobite cu diverse”martisoare”.De la brose, coliere, la martisoarele traditionale reprezentant :hotnari, potcoave, trifoi cu patru foi,buburuze.

Nu am vrut sa sa cumpar ceva doar de dragul de a cumpara ceva, sau de a-mi indeplini o obligatie, ci am dorit sa fac caoduri care sa bucure pe cele carora le erau adresate.Cu acest gand in minte, am facut slalom (ca tot a fost Olimpiada de iarna) printre tarabe, studiind oferta cu atentie.

Am remarcat ca erau foarte multe brose reprezentand fluturi, unele mai reusite, altele mai putin.Daca initial,ideea de a cumpara brose reprezentand un fluturas mi s-a parut proasta datorita semnificatiei pe care aveau sa mi-o spuna doamnele de acasa, respectiv :”Fluturi??Chiar fluturi?? Da’ ce, noi zburam din floare in floare?? La ce te-ai gandit cand le-ai cumparat?”, totusi m-am oprit asupra lor deoarece mi se pareau iesite din comun, riscand sa fiu pus la zid 😛

Bine, adevarul este ca aveam o explicatie mai frumoasa si mai flatanta pentru a contracara orice argument asemanator celui expus mai sus.Ce poate fi mai frumos decat un fluturas care cand zboara isi etaleaza gratios aripile frumos colorate, amintindu-ne ce frumuseti poate savarsi natura prin transformarea dintr-o rama amarata si detestata, intr-o pupa din care, se naste ca prin farmec, o fiinta minunata cu viata atat de scurta.

Fluturii ne incanta vazul prin gratia si frumusetea lor.Daca stau si ma gandesc mai bine, la fel sunt si doamnle in zilele de sarbatoare.

Dupa ce am ales brosele reprezentant flituri, am cumparat si buchetele de flori aferente: frezii si trandafiri bicolori.

In mod ciudat, cand sa plec, am vazut ceva ce mi-a placut mie: un martisor ce il reprezenta pe Sylvester 😛 Nu m-am putut stapani si l-am cumparat spre incantarea vanzatoarei. Deoarece cred ca, potcoava aduce noroc, am luat-o si pe aceea.

Doamnelor si domnisoareleor care trec pe aici le doresc o primavara cat mai frumoasa.Cadoul meu este un martisor virtual si o floare.La alegere 😛

Fluturas

Fluturas bleu

Fluturas multicolor

Potcoava

Martisor Sylvester

Frezii

Trandafiri