Panourile fotovoltaice sunt o investitie tot mai comuna facuta de familiile romanesti. Majoritatea care achizitioneaza astfel de sisteme ce produc energie, locuiesc la casa si doresc sa fie partial independenti energetic sau total independenti de reteua de distributie. Alegerea unor panouri fotovoltaice nu este niciodata usoara, deaorece trebuie tinut cont de dimensiunea casei, consumul zilnic de energie, membri familiei si de zona in care este amplasata locuinta.

Instalarea unui sistem de energie solara pentru locuinte este o investitie financiara inteligenta pentru multi proprietari de case. Pe masura ce evaluati ofertele companiilor solare, exista numerosi factori diferiti de luat in considerare – echipamentele pe care le alegeti pentru sistemul dvs., optiunile dvs. de finantare si instalatorul pe care il selectati. Toate au un impact asupra economiilor dvs. solare. Acest ghid va va ajuta sa evaluati diferitele panouri solare si invertoare disponibile, astfel incat sa puteti alege cele mai bune echipamente pentru casa dvs.
Exista doua componente principale ale unui sistem de energie solara conectat la retea: panourile solare in sine, care creeaza electricitate din lumina soarelui si invertorul, care transforma energia electrica intr-o forma pe care o puteti folosi in casa dvs. Unele includ, de asemenea, un sistem de monitorizare, care va permite sa vedeti cata putere creati si utilizati. Si, in timp ce bateriile solare nu au ajuns inca in mainstream, anuntul acumulatorului Tesla Powerwall si alte tehnologii fac posibil ca proprietarii sa ia in considerare incorporarea unei baterii in sistemul lor.

Cum sa alegeti panourile solare in 3 pasi :

-Determinati eficienta panoului solar si comparati cu media industriei de 16-18%;
-Verificati garantiile producatorului de panouri solare fata de media industriei de 10-25 de ani;
-Comparati costul cu eficienta relativa – eficienta este importanta, dar cele mai eficiente panouri nu sunt intotdeauna cea mai buna valoare.
Pe site-ul voltech.ro clientii au posibilitatea de a alege din vasta gama de panouri fotovoltaice, produse care sa fie compatibile cu casa lor. Puteti evalua panourile solare pe cativa parametri principali: productie, durabilitate si calitatea producatorului.

Cantitatea de energie electrica pe care un panou solar o poate produce va depinde de mai multi factori, incluzand puterea, toleranta la putere, eficienta si coeficientul de temperatura. Luati impreuna, acesti factori va vor spune cata putere va putea produce panoul dvs.
De asemenea, veti dori sa va uitati la indicatorii de calitate ai producatorului panoului. Incepeti cu garantiile pe care producatorul le ofera echipamentelor lor. Ca toate lucrurile, panourile solare se degradeaza si devin mai putin eficiente in timp. Multi producatori vor garanta ca productia de energie electrica a panourilor nu va scadea sub un anumit prag pe parcursul a douazeci si cinci de ani. In plus, multi producatori de panouri au o garantie de materiale in cazul in care panourile pur si simplu nu reusesc.

Majoritatea panourilor solare sunt foarte durabile, dar daca locuiti intr-o zona care are zapada puternica sau vant mare, ar trebui sa fiti sigur si ca panourile pe care le instalati sunt proiectate pentru a rezista conditiilor din zona dvs. Cautati panouri care respecta IEC 61215, un standard de fiabilitate stabilit de Comisia Electrotehnica Internationala (IEC). IEC 61215 foloseste un test accelerat de tensiune in aer liber pentru panouri pentru a le asigura durabilitatea.
Daca faceti parte din acei proprietari ce vor alege sa investeasca in panouri „premium” de cea mai buna calitate, mai eficiente, nu uitati ca acestea vor avea un pret mai ridicat. A merge pe energia “solara” este ca si cum ai cumpara o masina: nu toata lumea are nevoie de un Porsche! In schimb, daca doriti sa economisiti cumparand panouri solare ieftine, sistemul dvs. poate produce mai putina energie electrica pe parcursul vietii sale, reducand economiile generale.

Ce invertor ar trebui sa alegeti?

Este sarcina invertorului din sistemul dvs. de energie solara sa transforme energia solara in ceva pe care il puteti utiliza. Panourile solare preiau energia solara si o transforma in curent continuu (curent continuu). Sarcina invertorului este de a converti acea energie continua in curent electric alternativ (curent alternativ) care poate fi utilizat in casa ta.
Invertoarele cu sir sunt optiunea cu cele mai mici costuri pentru un sistem de energie solara. Daca sistemul dvs. are conditii optime pentru productie, acestea sunt de obicei o alegere buna pentru casa dvs. Cand sistemul dvs. de panouri solare are un invertor cu siruri, toate panourile dvs. alimenteaza toata puterea continua pe care o produc unui singur invertor. Apoi, invertorul schimba energia continua in curent alternativ, moment in care energia solara este gata de utilizare.
MLPE sunt in general mai scumpe, dar pot fi si mai eficiente. MLPE sunt o alegere buna daca sistemul dvs. de energie solara poate fi usor umbrit sau nu poate fi instalat in cel mai bun unghi. Cand utilizati microinvertoare, fiecare panou are propriul sau convertor pentru a transforma puterea pe care o creeaza si a o alimenta in casa.

Optimizatoarele de putere, cum ar fi microinvertoarele, sunt de asemenea instalate pe fiecare panou, dar optimizatoarele de alimentare sunt imperecheate cu un invertor cu sir. Optimizatorul de putere „conditioneaza” energia, facand mai usoara conversia de la curent continuu la curent alternativ, moment in care este trimis invertorului principal.
Energia solara este o sursa ideala pentru a alimenta locuinta, mai ales daca doriti sa optati pentru o enegie verde care sa nu afecteze negativ mediul inconjurator. Voltech.ro prezinta cele mai bune oferte pentru panouri solare de toate dimensiunile!