Zilele trecute am vorbit cu o colega de serviciu careia i-a murit mama in Germania fiindca a reusit sa o duca acolo intr-un spital sa fie operata. A sperat pana in ultima clipa ca ii va salva viata, dar stadiul bolii era mult prea avansat si inevitabilul s-a produs, dar va vorbi despre asta cu toti cei care o vor intreba fiindca isi doreste ca toata lumea sa stie urmatoarele:
-intotdeauna cand iti moare cineva drag, primesti intarire de sus. Ea a simtit cum divinitatea o intareste sa se ocupe de toate, fiindca tatal ei este un alcoolic care are el insusi nevoie de ajutor, iar fratele a plecat in Spania de 16 ani. Vestea socanta a paralizat-o cateva ore, apoi a inteles ca nimeni nu va actiona in locul ei ca mama sa fie inmormantata conform traditiei
-cu firme de pompe funebre care au experienta in repatrieri si sunt evaluate la superlativ de catre clienti, nimeni nu trebuie sa se mai teama de repatrieri internationale! Da, la inceput a murit si ea de frica la gandul ca nu isi poate aduce mama la cimitirul din sat, sa se odihneasca langa bunica, mai ales ca la plecare a pus-o sa ii promita ca in cazul in care nu se va mai intoarce vie, nu o va ingropa sau incinera acolo. Se considera vinovata ca a strans bani si a facut toate formalitatile ca ea sa fie operata in Germania si nu isi putea ierta ca s-a intors in tara sa inceapa serviciul si a lasat-o acolo. Este adevarat ca o lasase pe maini bune, dar cand nu mai sunt sanse de viata, medicii sunt neputinciosi.
-servicii premium de transport decedati Germania sunt oferite de firma de pompe funebre Repatriere-Romania.ro.
Cu ei nu mai ai teama ca transportul nu va avea loc sau masina funerara va fi intoarsa din drum. Echipa din Germania pune la punct toate formalitatile legate de repatriere, apartinatorul nefiind obligat sa se deplaseze in orasul in care a avut loc decesul.
-transportul decedatilor din Germania nu se reduce la manipularea sicriului si la calatoria propriu-zisa inspre tara noastra, ci este un procedeu complex, de aceea actele de repatriere nu se elibereaza apartinatorului, ci unei firme de pompe funebre specializate in repatrieri internationale si cunoscatoare a legislatiei funerare internationale. Iata ce servicii si produse sunt incluse in transport decedati Germania:
1.punerea la punct a dosarului de repatriere cu actele necesare eliberate de autoritatile germane.
2.pregatirea trupului neinsufletit: toaletare, imbalsamare, imbracare, asezare in sicrie.
3.sicriele de zinc si de lemn masiv, plus crucea inscriptionata. Numai firmele autorizate le detin si stiu cum sa le aseze corect. Ele ca si lenjeria pentru sicriu sunt incluse in pret.
4. sigilarea capacului, manipularea sicrielor cu trupul neinsufletit.
5.punerea la dispozitie a masinii autorizate si a celor doi soferi profesionisti sa conduca la schimb, sa nu oboseasca pe drumul atat de lung, combustibilul consumat din punctul din care este preluat mortul si pana la destinatie.
Discutia cu ea m-a intarit. Am inteles cat de demna este in ciuda faptului ca simte durerea si acum. Din moment ce avem in tara cele mai bune firme de servicii funerare internationale, repatrierile internationale nu trebuie sa ne mai sperie.