Carul tras de boi si caruta cu cai nu au acces pe drumurile nationale sau pe autostrazi, in plus, cum sa aduci un decedat din Spania, Anglia, Germania sau Italia cu aceste mijloace de transport?
Sa zicem ca te ajuta cineva si iti pune la dispozitie o masina obisnuita! Ce faci? Legi cu funiile sicriul pe portbagajul metalic de deasupra masinii? Sa bata soarele in el, sa opresti din kilometru in kilometru sa strangi mai bine legaturile?
Este dezolant sa vezi un sicriu pus in conditii improvizate intr-o masina, cand exista transport funerar oficial.
Firmele foarte bune de pompe funebre asigura transport funerar intern si international in conditii decente si va scapa de multe griji si de multa alergatura dandu-va timpul necesar sa va pregatiti din punct de vedere psihologic sa-I primiti pe cel drag acasa si sa acceptati ceea ce s-a intamplat. Pozitia de negare nu ajuta in nicun fel. In cazul in care nu acceptati ceea ce s-a intamplat, chinul va fi si mai mare fiindca veti astepta ca el sa vina, dar nu va aparea de nicaieri.
In cazul in care vreun membru al familiei a decedat departe de tara, nu va duceti singuri sa ii aduceti trupul neinsufletiti in tara fiindca veti intampina greutati fara precedent. Lasati asta in seama profesionistilor de la Funerarenicolas.ro, firma cu experienta in domeniu, de serviciile careia clientii sunt multumiti 100%. De ce este atat de greu sa aduci un mort din spatial U.E in Romania?
1. Este necesar dosarul de repatriere si te lovesti de birocratia din statul unde a avut loc decesul. Persoanele lipsite de experienta in acest caz nu stiu cu ce sa inceapa si cum sa procedeze, plus ca este nevoie de cunostinte de limbi straine si legislatie privind transportul funerar.
2. Este greu sa gasesti intr-o tara straina persoane dispuse sa te ajute la toaletarea si imbalsamarea mortului, la punerea acestuia in sicrie si la manipularea sicriului mare, dar si la transport.
3. In mod sigur ca nu stiai ca sunt necesare doua sicrie, iar daca nu esti strain de acest amanunt, de unde iei sicriul metalic?
4. Masinile puse la dispozitie de firmele avizate asigura transportul igienic si decent al decedatului, sunt in stare buna de functionare si conduse de doi soferi, la schimb, sa nu oboseasca si sa va aduca in siguranta sicriul acasa.
5. Pretul este onest, raportat la complexitatea si dificultatea serviciului.
Sper ca v-am convins sa nu va aventurati singuri si sa intampinati greutati mari care pe fondul supararii sa va afecteze sanatatea. Dar si cand va moare cineva apropiat in tara, tot la cele mai bune firme de profil este bine sa apelati.
Aparitia unor firme de profil pe piata din Romania mi se pare un ajutor foarte important oferit familiilor greu incercate, dar si o forma de trecere la un nivel superior de civilizatie.
Moartea cuiva apropiat ramane cea mai traumatizanta experienta a omului, de aceea este minunat ca preia cineva tot ceea ce inseamna pregatirea trupului pentru inmormantare, pregatirea sicriului si transportul funerar.