Cand afli ca persoana draga a inchis ochii pentru totdeauna traiesti un soc puternic. Unii albesc instantaneu si privindu-se in oglinda sufera si mai mult, in timp ce altii nu se pot opri din plans sau lesina. Reactiile sunt diferite si sunt de inteles fiindca nu este deloc usor sa te impaci cu ideea ca ai pierdut sotul, un frate, mama sau tatal.
Am avut o colega careia i-a murit tatal si a plans atat de mult, incat si acum are probleme cu ochii. La cinci ani de la deces se trezeste cu ochii lipiti si uscati.
Cu toate acestea au patit-o si altii inaintea noastra si trebuie sa continuam sa traim cu demnitate fiindca viata nu se sfarseste cu acest deces. Din pacate vor urma alte decesuri, adica toti oamenii aceia care ne sunt scuturi in fata mortii, plus nenumarate incercari ale vietii.
Fiindca decedatul are nevoie de interventia energica a apartinatorilor in organizarea ceremoniei de inmormantare si pregatirea trupului neinsufletit sa primeasca flori, omagii si lacrimile din partea celor care l-au cunoscut, familia trebuie sa reintre in normalitate dupa ce socul initial al mortii a trecut.
Chiar daca apeleaza la o firma de pompe funebre, tot trebuie sa semneze contracte, sa aleag sicirul, sa precizeze pachetul de servicii dorit, sa stabileasca impreuna data si ora inmormantarii ca si locul desfasurarii, precum si depunerea sicriului la capela pentru priveghi in zilele ce preced inhumarea.
Poti cauta pe internet contact servicii funerare si astfel poti gasi Casa Funerara, care reprezinta primul pas in intrarea familiei indoliate in normalitate.
In zona de primire clienti trebuie sa iti stergi lacrimile si la o cafea sa ii spui consilierului funerar ce asteptari ai de la firma de pompe funebre. De pilda anumiti apartinatori doresc ca decedatul sa fie pastrat la morga firmei mai multe zile, pana ii sosesc copiii plecati in America sau Australia, sa participe si ei la trista ceremonie.
Altii doresc sa depuna sicriul la capela privata, eleganta si intima de la Casa Funerara si isi exprima dorinta sa inchirieze si catafalcul.
Ei prezinta lista dorintelor, iar consilierul precizeaza onest tarifele. Personalul firmei prezentate mai sus are atata tact, rabdare si empatie, incat asteapta ca persoana din fata sa sa se opreasca din plans sa poate discuta in liniste.
De aici trec impreuna prin spatiul destinat expunerii caselor de veci. Aici asteapta sicriele din lemn, insotite de perna, lenjerie si crucea inscriptionata. Mortul nu mai poate alege, asa ca tie iti revine aceasta sarcina, supravietuitorule, si fa asta cu respect si din toata inima, fiindca va veni timpul cand cineva il va alege si pe al tau!
Peste 40 de sicrie din lemn de fag, brad sau stejar, lucioase sau mate, avand culori inchise sau deschise asteapta sa fie locul in care omul obosit de drumul vietii sau intrerupt nemilos de o boala sau de un accident isi gaseste odihna vesnica.
Poti trece sa vezi si capela intima de 8-10 persoane, care are si o zona de utilitati in cazul in care doresti sa le faci celor care vin sa il vada un ceai sau o cafea.
Daca alegeti acest loc pentru priveghi, arunca un ochi si la spatiul verde de relaxare, und eoamenii pot sta de vorba si fuma o tigara si bucura-te sa constati ca sunt si locuri de parcare.
Incet-incet reia viata cu aceeasi placere si intensitate…