Imi amintesc cum a rasunat satul de nenorocirea lui N.G si a familiei sale. Aveau in ograda un taur de vreo 500 de kilograme, un urias cu coarne, care din cand in cand isi ameninta proprietarii ca ii va ridica de la pamant cu ele si ii va izbi cu sete. Sotul? “Mare om, mare caracter”. Ii era frica de animal si isi trimitea cele doua copile: una de 18 si alta de 20 de ani cu taurul la poiana.
Sotia l-a rugat in genunchi sa il vanda si ca sa isi apere copilele de pericol, il lua ea de sfoara si se ducea cu el la poiana. Era o femeie slabuta, cu ochi tristi, albastri, harnica si buna, care accepta toate hotararile sotului ei. De fapt nu avea de ales, era in casa lui, gurile rele spuneau ca o inchidea adesea in grajd si o batea cu lopata, cand nu ii convenea ceva.
In ziua aceea blestemata, cand ea tricota, intoarsa cu spatele la animal, s-a trezit cand acesta a luat-o in coarne cu putere si a inceput sa o calce in picioare si sa o impunga. A inceput sa strige dupa ajutor, dar stia ca acolo isi va gasi sfarsitul, fiindca nimeni nu si-ar fi riscat viata sa o salveze pe ea. Si totusi barbatul brav s-a gasit. Nimeni nu se astepta la P.N sa intervina, dar a luat o furca, a infipt-o cu sete in animal si a salvat-o pe femeie. Plina de sange, ea gemea usor si isi aduna intestinele pline de frunze si de iarba ca Toma Alimos. Au dus-o la spital de urgenta si au operat-o, dar a mai trait doua zile.
In acest timp, copilele stateau singure acasa si priveau pe geam sa vina cineva sa nu soseasca masina funerara, iar ele sa fie singure in fata acestei nenorociri.
Si fiind rude pe departe, ne-am gandit ca este frumos sa ne ducem in casa lor. Doliul de la usa, singuratatea si lacrimile copilelor ne-a rupt sufletele.
-Nu vine nimeni la noi, fiindca sunt suparati toti pe tata, a spus soptit cea mai mica dintre ele. Nici eu nu-l voi putea ierta vreodata, din cauza lui a murit mama!
Era toamna, tarziu si incepusera ploile. Stateam cu acele orfane in brate si masina funerara a intrat in curtea ale carei porti erau larg deschise.
Astazi, pe https://www.07funerare.ro oamenii gasesc suportul moral, cand sunt devastati de moartea cuiva drag. In prezent, este de ajuns sa suni la orice ora din zi si din noapte, iar la capatul firului iti va raspunde cineva care simte cu tine, te imbarbateaza si face totul ca inmormantarea sa aiba loc la timp si decent.
Ce inseamna 07 Funerare pentru romanii care au pierdut pe cineva drag?
Asigurarea ca vor gasi o firma foarte buna aproape de locul unde a avut loc decesul si ca specialistii se vor ocupa de absolut tot, de la procurarea actelor necesare, pana la pregatirea trupului neinsufletit, manipularea si transportul sicriului, organizarea mesei de pomenire, constructii funerare, daca familia doreste sa il stie ferit de ploaie si de vant pe cel drag si doreste sa il viziteze cat mai des, iti linisteste tot zbuciumul din suflet.
Cand iti moare cineva simti ca nu mai ai niciun sens si ca universul s-a prabusit, de aceea discutia cu un consultant financiar empatic te intareste si te asigura ca totul va fi bine. Asa cum fetitele din intamplarea reala prezentata la inceput se temeau sa fie singure si sa primeasca sicriul mamei lor, sunt oameni pe care perspectiva organizarii unei inmormantari singuri ii copleseste. Nimeni nu vrea sa fie singur cu mortul sau la inmormantare, fiindca este posibil sa se prabuseasca de durere si sa aiba nevoie de ajutor si sustinere.
Intamplarea trista din satul meu m-a invatat ca:
-fiecare plateste pentru faptele rele pe care le face, fiindca barbatul neindurator este singur si casa risca sa se prabuseasca pe el. Nu are mila de la nimeni si lumea isi aminteste mereu cum a murit sotia lui.
-viata este mai scumpa decat orice pe pamant, de aceea nicio femeie nu trebuie sa accepte o relatie toxica. Aceasta ar putea oricand sa ii aduca sfarsitul si copiii crescuti intr-o asemenea atmosfera sunt marcati pe viata.
-07Funerare este alaturi de tine ca tu sa nu te simti singur cu mortul in casa. Iti ajunge durerea, de aceea cauta cea mai apropiata firma de pompe funebre din baza de date a dispeceratului national non-stop si solicita-i ajutorul!
Mi-ar placea ca toti barbatii sa fie asemenea celui care a infruntat salbaticiunea sa o scoata pe biata femeie din coarnele si de sub picioarele acesteia. A fost o fapta de erosim care merita sa fie mediatizata, dar cel care a infaptui-o era un om neinsemnat.
In ochii mei el a devenit un fel de zeu, care si-a riscat propria viata sa salveze o alta, dar a fost prea tarziu.
Apelati la 07Funerare, cand va este frica sa stati singuri langa mortul vostru!