In 23 Ianuarie 2012, am lasat in urma Anul Urecheatului de Metal si am trecut pe nesimtite in Anul Dragonului.

Cei nascuti sub semnul acestei creaturi fantastice sunt persoane puternice , mereu in cautare de noi provocari. Deosebiti de energici si plini de vitalitate,inteligenti, egocentrici, mandri,directi si aristocrati, tind spre perfectiune, ridicand standarde inalte si pentru restul lumii.

In China, Dragoonul simbolizeaza Imparatul, deci puterea.Se spune ca cei nascuti sub acest semn, au coarnele destinului in mainile lor, fiind un “depozit” de energie si indrazneala reusesc sa realizeze la scara larga tot ce isi propun, avand tendinta de a deveni lider.

Chinezii mai numesc Dragonul “gradinarul puterii si al bogatiei”.

Desi are un temperament iute si dominant, Dragonul este un prieten credincios care va ajuta pe oricine fara ezitare, iar daca va avea diferente de opinie cu cineva, nu va avea resentiente.

Incapatanat si ambitios, este echivalentul chinezesc al Berbecului in zodiacul european.

Cum se pot traduce aceste calitati si defecte pentru ceea ce asteptam de la Anul Dragonului de Apa ?

Anul Deagonului va fi un an al actiunilor energice si curajoase, al proiectelor de mare amploare, va fi un an al proiectelor spectaculoase si indraznete,al actiunilor care vor implica riscuri.

In acest an vom lua decizii rapide,suprinzatoare, cu efecte greu de anticipat, dar cu sanse mari de reusita.

Anul Dragonulu va fi anul curajului si al inspiratiei de moment.

Pe de ala parte, se spune , ca in Anul Dragonului se intaresc relatiile de familie, de prietenie.

Se mai spune ca spre deosebire de ceilalti dragoni, Dragonul de Apa este mai linistit, mai sensibil, cu viziune si o armonizare intre creativitate si logica. Sub influenta lui, va fi adus pe primul plan progresul, chiar daca acest lucru naste unele nemultumiri.

Anul 2012 , desi pare un an fatidic, va fi prielnic dezvoltarii tehnologice si afacerilor.

Sper sa fie doar un an mai bun…

Dragonul este un simbol deosebit de indragit in China , de aceea, a fost primit cu festivitati si focuri de artificii, atat in China cat si in alte tari asiatice.

Festivitati dedicate intrarii in Anul Dragonului (imagini din China).