Primul avantaj constă în suprafața solului ocupată. Această metodă necesită un spațiu mai mic, ceea ce este important dacă spațiul nu este disponibil sau dacă costul acestuia este ridicat.

Un alt avantaj constă în cât de ușor este păstrarea condițiilor optime de păstrare a cerealelor, prin controlul temperaturii, insectelor, mucegaiului, păsărilor, care, în instalațiile de depozitare pe termen lung, ar putea duce la o pierdere economică importantă.

Cel de-al treilea avantaj constă în costuri mai mici decât cele generate de utilizarea altor ţiuri de depozite, ceea ce implică automatizarea echipamentului de transport al cerealelor. Încărcarea și descărcarea pot fi complet automatizate utilizând un sistem la un cost mai mic.

Un alt avantaj este costurile de asamblare mai mici, deoarece un depozit pentru cereale este proiectat special pentru acest scop și cântărește mai puțin decât o unitate de depozitare.

În cele din urmă, avem faptul că este mai puțin costisitor, și acesta este probabil principalul avantaj în comparație cu alte tipuri de depozite pentru cereale.

Depozitul pentru cereale din oțel păstrează boabele mai sigure

Un depozit pentru cereale poate fi echipat cu un sistem complet de control al temperaturii și ventilație, care garantează menținerea cerealelor în condiții bune. Acest lucru nu este posibil atunci când se utilizează alte tipuri de silozuri, prin urmare nu sunt adecvate pentru depozitarea pe termen lung.

Capacitate de stocare mai mare într-o zonă mult mai mică

Un alt dezavantaj al silozului tradiţional este capacitatea să unitară limitată.. Un depozit pentru cereale din oţel datorită dispunerii sale verticale, permit o capacitate mai mare de depozitare într-o zonă de teren mult mai mică.

Depozitul de cereale recomandat pentru depozitarea boabelor cu umiditate ridicată

Fermentația produce supraîncălzirea boabelor cu pierderea inevitabilă a calității. În plus, în timp ce boabele intră în silozul tradiţional, o cantitate mare de oxigen este expulzată și, prin urmare, boabele sunt stocate într-un mediu plin de dioxid de carbon. Această lipsă de oxigen favorizează fermentarea boabelor și deteriorarea lor. Nu trebuie să uităm că fermentația este un proces anaerob.

Ușor de descărcat

Nu trebuie să uităm cât de dificilă este descărcarea cerealelor dintr-un siloz în sac, ducând la deteriorarea sau pierderile de grâu atunci când cade pe pământ. Dimpotrivă, depozit pentru cereale din oțel poate fi echipat cu diferite sisteme de transport de descărcare, în funcție de tipul de cereale și de capacitatea necesară.

Preț

Un depozit pentru cereale din oţel vă oferă, în general, o capacitate de stocare mai mare. Acestea tind să fie mai rentabile din cauza capacității de stocare mai mari.