Presedintele american Barack Obama a castigat Premiul Nobel pentru Pace.

Premiul i-a fost acordat pentru eforturile de reducere a arsenalelor nucleare si lupta pentru pacea mondiala. De asemenea Comitetul Nobel Comitetul Nobel a apreciat “eforturile extraordinare de a intari diplomatia mondiala si cooperarea intre popoare”. “Foarte rar, o persoana de rangul lui Obama a reusit sa atraga atentia intregii lumi si a dat poporului sau speranta pentru un viitor mai bun”,afirma acesta.

Premiul Nobel pentru Pace este acordat persoanelor si innstitutiilor care depun un efort pentru restabilirea pacii intr-o zona de conflict, precum si prezervarea acesteia la nivel internatonal.

Dintre personalitatile care au fost distinse cu acest prestigios premiu amintim:

• Martti Ahtisaari,fostul presedinte finlandez care a militat pentru rehglementarea statutului provinciei Kosovo (2008)
• Al Gore , fostul vicepresedinte american pentru semnalul de alarma tras in privinta incalzirii globale prin realizarea dcocumentarrului “An Inconvenient truth”(2007)
• Jimmy Carter fost presedinte al SUA (2002)
• Kofi Annan fost secretar al ONU (2001)
• Mihail Gorbaciov fost leader al URSS (1990).

Pana la ora scrierii acestui articol, din Statele Unite nu s-a primit inca nici o reactie, datorita diferentei de fus orar.

Cred ca daca eram in locul lui Obama (dar nu sunt) as fi spus ceva de genul :”Fratilor daca castig, sculati-ma , indiferent de ora!!”.

Barak Obama