Printre activitatile recomandate pentru dezvoltarea si cresterea corecta a celor mici veti auzi, cu siguranta despre, inot. Stiti ca, potrivit diferitelor studii, aceasta activitate aduce multe beneficii atat cognitive, cat si fizice? Si pentru ca acum inotul este posibil chiar si in anotimpul rece, de ce sa nu profitati si sa il inscrieti pe copil la initiere si cursuri inot copii 2 ani. Astfel de cursuri sunt disponibile in Bucuresti si mai multe detalii pot fi intalnite pe site-ul initiereinot.com. In acest articol va voi explica de ce nu ar trebui sa pierdeti mai mult timp si sa va inscrieti imediat copilul la un curs de inot!
Incurajarea unui copil mic sa se apropie de o astfel de activitate este poate cea mai buna modalitate de promovare a dezvoltarii sale mentale si fizice. Inotul poate fi distractiv, stimulant si relaxant nu numai pentru copil, ci si pentru parinti.
Beneficii ale inotului pentru copii
Inotul, mai ales daca practicarea acestuia incepe la o varsta frageda, este unul dintre cele mai complete si eficiente sporturi din punct de vedere al beneficiilor pentru sanatate. Importanta inotului pentru copii a fost reiterata de mai multe ori, de asemenea, prin mai multe studii medicale conform carora a-i invata pe copiii chiar foarte mici sa inoate reprezinta inclusiv o modalitate de prevenire a inecului infantil.
De ce sa va inscrieti copilul la un curs de inot pentru copii:
1. Este un sport complet
Inotul pentru copii este unul dintre cele mai complete sporturi. De fapt, trebuie sa stiti ca, doar pentru a ramane la suprafata, toti muschii majori ai corpului functioneaza. De la brate la picioare, abdomen, muschii lucreaza la unison pentru a mentine cea mai mare stabilitate posibila.
2. Imbunatateste sistemul muscular si coordonarea
Rezistenta naturala a apei il impinge pe copil sa se miste constant, permitandu-i sa-si exercite muschii mai eficient decat face zilnic. Cu cat copilul este mai mic, cu atat este mai benefic pentru el. Bebelusii chiar vor incepe sa mearga mai repede. Trebuie sa stiti ca faza de respiratie este un moment foarte delicat pentru copil. Imersiunea controlata in apa ne permite sa intelegem cum functioneaza respiratia si sa obtinem un control mai mare, intarind si inima si plamanii.
3. Imbunatateste stima de sine a copilului
Unul dintre cele mai dificile momente cu care trebuie sa ne confruntam atunci cand inscriem un copil la inot este ca acesta sa depaseasca frica initiala de apa si sa castige astfel incredere. A fi capabil sa faca mici exercitii independente, sub supravegherea unui adult, ii permite copilului sa aiba o liniste sufleteasca mai mare, constientizarea de sine si de ceea ce este capabil sa faca. Toate in beneficiul respectului si increderii sale de sine.
4. Imbunatatirea abilitatilor de invatare.
Prin implicarea unui copil in procesul cererilor facute de instructor, nivelul sau de intelegere (si, prin urmare, si abilitatile sale mentale) se imbunatateste considerabil. Se intampla adesea ca cei care practica inotul din copilarie sa aiba, de exemplu, mai putine dificultati in rezolvarea problemelor de matematica.
5. Este o oportunitate pentru relaxare si socializare
Apa calda a piscinelor si prezenta altor copii actioneaza ca un stimul suplimentar pentru copil. Miscarea ii permite sa se relaxeze si sa se familiarizeze cu mediul inconjurator, obisnuindu-se cu prezenta altor oameni.
6. Creste pofta de mancare
Miscarea, cu atat mai mult in apa, ajuta la arderea multor calorii si consuma multa energie. In consecinta, este mult mai usor sa va asigurati ca copilul are intotdeauna pofta potrivita si consuma alimentele necesare cresterii.
In cele din urma, inotul intareste oasele, ajuta la postura si previne scolioza.
La ce varsta este recomandat sa inceapa inotul
Mai multe studii au aratat ca beneficiile aduse de inot sunt amplificate daca aceasta activitate este practicata la varsta cat mai mica. In special, daca copilul este introdus la inot in primele luni de viata (de la 3 la 6 luni), efectele pozitive nu sunt putine. Micile miscari practicate in apa, impreuna cu toti ceilalti stimuli veniti din afara, permit creierului sa se dezvolte intr-un mod mai bun. Articulatiile si muschii sunt intariti, inima pompeaza mai bine sangele si ajuta sanatatea fizica si psihica. De asemenea, relatiile cu parintii se imbunatatesc pe masura ce timpul de calitate petrecut impreuna, momentele fericite si increderea reciproca sunt sporite. Insa, pentru a invata inotul asa cum trebuie, de la 2 ani se spune ca este ideal, pentru ca cel mic deja intelege cat de cat ceea ce ii comunica intructorul impreuna cu parintele.
Ce sa nu faceti?
Daca vedeti ca cel mic nu poate depasi frica de apa, nu-l fortati deloc! Nu recurgeti la metode drastice, cum ar fi aruncarea in apa fara consimtamantul lui sau fortarea acestuia sa pluteasca singur: traumatizarea ar putea compromite serios relatia cu apa. In schimb, continuati treptat, stabilindu-va obiective mici. Incepeti cu imersiunea in ape mai putin adanci si folositi diferite suporturi care ii pot oferi securitate. Daca observati ca nu ii place sau ii este prea frica, nu va faceti griji. Aveti intotdeauna ocazia sa intelegeti care sunt nevoile lui si sa gasiti o alta activitate.
Recent Comments