Desi nu am dorit sa scriu despre meciul de aseara , se pare ca nu se poate…

Echipa nationala a Romaniei a jucat mai mult decat prost, a jucat fara motivatie iar cand oamenii nu au motivaite sunt sortiti involutiei si nu evolutiei.

Am citit cateva pareri si ca intotdeauna, se da vina pe selectiner si mai putin pe jucatori.Parerea mea este ca si daca il aducem pe Alex Ferguson sau pe Mourinho, tot nu vom putea face mare lucru pentru ca NU avem jucatori.

De fapt , suntem in criza de jucatori., in criza financiara, nu avem stadion de nivel european, suntem la pamant.

Razvan Lucescu incearca sa gaseasca solutii pentru Nationala si face combinatii , poate da D-zeu si una va merge.

Degeaba.Jucatorii nostrii arata parca ar fi subnutriti sau balerini si nu mai are rost sa comentez aici figurile si fitzele pe care le au. Pentru banii pe care ii primesc , altii ar rupe pamantul, si-ar da duhul pe teren; si mai au pretentia sa fie numiti profesionisti, cand nu pot lega mai mult de 3-4 pase , dar sa mai construiasca un atac.

Noi ne punem sperantele in 2-3 jucatori, suntem dependenti de Mutu si Chivu, daca cei doi nu sunt convocati , jelim inainte de meci ca niste babe.

Ce incearca Lucescu jr este tocmai acest lucru , sa ne dezvate de depeenta , doar ca noi ne aflam in sevraj si nu suntem in stare sa intelegem, ca se incearca crearea unei echipe bazate pe jucatorii din campionatul intern.

Doar ca, si acest lucru este greu de realizat in Romanaia , deoarece exista presiuni de peste tot, de la patronii echipelor (mai ales cele bucurestene) care isi vor jucatorii in Nationala, la jurnalistii si comentatorii sportivi, la politicieni. La noi toata lumea “STIE” fotbal si politica.

Intamplator am vazut si jocul sarbilor. Ce diferenta !! Cand ne gandim ca Iugoslavia a fost impartita in patru si tot s-a reusit crearea a doua echipe nationale de valoare : Serbia si Croatia.Sa incep sa vorbesc iar despre mentalitate? M-am saturat sa aduc mereu acest argument , dar daca nu e mentalitatea, atunci ce este???

Mereu se uita ca Nationala, reprezinta Romania si ca ar trebui sa trecem peste orgolile noastre, de stelisti, dinamovisti etc. si sa lasam selectionerul sa isi faca treaba , pentru ca daca stai sa te gandesti , aceasta nu a peterecut cu Nationala ,per total, nici 14 zile. Lucescu a demonstrat ca este un antrenor bun , mai trebuie si lasat sa faca treaba.

Nu cred ca Akhmetov se baga in treaba lui Lucescu Sr. si poate tocmai de aceea, a reusit sa ajunga cu echipa, unde a ajuns. Fiecare cu business-ul lui.

Ce ar fi daca “oamenii din fotbal, ” ar tace din gura si ar investi intr-un stadion si ar lasa, “oamenii de fotbal” sa isi faca meseria?

Si mai cred, ca “oamenii de fotbal” ar trebui sa investeasca in creerea de conditii pentru descoperirea de noi talente, sa se puna accentul pe juniori si copii, fiecare club sa isi “cultive ” si sa isi “cresca” noii jucatori, deoarece cei care ne reprezinta acum , o mai pot face, cel mult 4-5 ani , dupa aceea nu vom fi in grupa a III-a valorica , ci vom visa doar la ea.

Pana la viitoarea postare , va doresc “Toate cele bune !!”