In ultima vreme, mai ales dupa ce noile etichetari europene au devenit obligatorii pentru anvelope, soferii au aratat un interes crescut fata de achizitionarea unor produse cu impact cat mai redus asupra mediului. Este si cazul modelului Tigar de cauciucuri de vara pentru turisme categoria SUV.

Daca nu stiati, modelele de anvelope off road Tigar sunt fabricate In Serbia sub licenta grupului Michelin, linia Tigar SUV Summer devenind populara printre multi soferi de autoturisme 4×4, crossovere, dube etc. Drept caracteristici, putem enumera: o fabilitate crescuta, stabilitate buna a vehiculului in curbe si in linie dreapta, o franare mai buna in conditii de temperaturi ridicate.
De cand a fost integrat in familia Michelin, brandul sarb producator de pneuri auto a inceput sa introduca in procesul de fabricare a viitoarelor game, tehnologii avansate, brevetate si testate. De exemplu, compusul inovator de silica. Prin inlocuirea negrului de fum cu silica in diferite cantitati pentru crearea benzii de rulare, se obtin beneficii nete: o precizie mai mare, un maximum de aderenta. Stabilitatea vehiculului chiar si la deplasarea cu viteze mari este din start o particularitate a modelului de anvelope 4×4 Tigar SUV Summer.

Cauciucurile ranforsate pot avea inscriptionate marcajele XL, RF sau REINFORCED si au fost anume proiectate in vederea sustinerii unei mase mari – extra load. Ele trebuie umflate la o presiune mai marita decat la pneurile standard, care nu detin acceasi rigiditate proprie modelelor XL cu o stabilitate vizibil imbuntatita la executarea virajelor. Mai multe nformatii despre anvelopele off road sunt disponibile online in cadrul magazinului Steffco .

Facand parte din clasa C de franare pe drum ud, modelul Suv Summer de la TIGAR este capabil sa ofere o franare cu 11 metri mai rapida decat orice cauciuc din clasa F de aderenta (conform testelor efectuate pe carosabil ud, cu o viteza de rulare 80 km/h).

Soferii economi se vor bucura sa afle ca modelul de anvelope de vara Tigar Suv Summer poate contribui la economisirea a pana la 0.35 litri de combustibil pentru fiecare 100 km parcursi. Luand in considerare ca durata medie de viata a unei anvelope este in jur de 50000 km, economia de carburant poate atinge undeva la 175 litri.