Un set de anvelope vara este necesar odata cu venirea sezonului cald, atat pentru siguranta pasagerilor cat si pentru calitatea condusului. Profilele de vara ofera sustinerea si performanta necesara masinii in timpul condusului la temperaturi ridicate. Chiar daca unii soferi prefera sa foloseasca anvelopele de iarna in timpul verii, ele slabesc performanta masinii si pun in pericol pasagerii masinii.

Odata ce ati stabilit necesitatea unor cauciucuri vara, ramane sa alegeti un profil necesar pentru masina dvs, care sa mareasca performanta autoturismului. Inainte de a incepe procesul de achizitie a unor anvelope de vara, este necesar sa va puneti cateva intrebari simple. In functie de raspunsuri, puteti sa ajungeti rapid la o concluzie.

  • la ce folositi cel mai des masina?

Daca conduceti preponderent in oras, veti avea nevoie de o anvelopa cu un indice de rezistenta la rulare mai ridicat, pentru a nu se uza rapid din cauza manevrelor dese. Daca conduceti pe autostrada majoritatea timpului, aveti nevoie de o anvelopa cu indice de consum scazut, pentru a nu afecta consumul de carburant.

  • ce stil de condus aveti?


Daca aveti un stil ce condus sportiv, este necesar sa alegeti o anvelopa cu indice de aderenta ridicat pentru a avea sustinerea necesara in timpul condusului in forta. Daca aveti un stil de condus relaxat, nu aveti nevoie de anvelope atat de performante, insa performanta lor nu este de neglijat nici in acel caz, avand nevoie ca anvelopa sa stopeze rapid masina in cazul unei franari de urgenta.

  • Aveti nevoie de profile speciale?

Anumite autoturisme pot rula doar cu anumite profile de anvelope, precum cele runflat sau indice de incarcare ridicat XL. Masinile de teren pot rula in siguranta doar cu anvelope speciale de off road sau pentru vehicule 4×4. De asemenea, trebuie sa tineti cont de indicii de performante pentru viteza si greutatea maxima cu care poate rula anvelopa.

  • Pentru ce sezon aveti nevoie?

Este important sa tineti cont de conditiile climatice inainte de achizitia unor anvelope. Daca conduceti des intre zone cu diferente climatice importante, puteti opta pentru un profil all season pentru a nu fi nevoiti sa schimbati des setul de anvelope vara cu cele de iarna.

Prin urmare, exista o serie de detalii tehnice de care trebuie sa tineti cont pentru a putea conduce in siguranta si pentru a avea o performanta ridicata a masinii.