Turbina este un sistem de inductie fortata, care foloseste energia gazelelor de evacuare emise de motor pentru a comprima aerul care va fi introdus in motor. Cu cat cantitatea de aer comprimat este mai mare cu atat puterea motorului si randamentul energetic creste. Spre exemplu, turbina poate creste randamentul energetic pana la 50% in cazul motoarelor diesel.

Dar pe langa puterea mai mare pe care o ofera motorului, turbina mai are multe alte beneficii, precum: raspuns rapid la accelerare, o cantitate mai mica de combustibil utilizat, reducerea emisiilor poluante si un motor mai sanatos.

Ai nevoie de o Turbina Golf 4? Inta pe site-ul celor de la Turboshoet si vei gasi cateva variante foarte bune ca si pret.

Daca vrei sa eviti cat mai mult achizitionarea unei turbine nou sau repararea actualei, ar fi foarte bine daca ai respecta sfaturile de ma jos, ele pot creste considerabil durata de viata a tubinei masinii tale considerabil.

  • Inainte de a accelera puternic masina ar fi bine sa o lasati pentru cateva minute in repaos, timp in care motorul sa ajunga la temperatura de lucru normala. Respectand acest lucru veti evita orice soc termic ce ar putea surveni asupra componentelor turbinei.

  • Nu opriti motorul masinii brusc, pentru ca veti forta turbina care este supra incalzita.

  • Schimbati uleiul in mod regulat si folositi un ulei de motor de inalta calitate.

Daca simtiti ca motorul nu mai trage ca alta data sau fumul emis este din ce in ce mai inchis la culoare mai ales atunci cand accelerati masina s-ar putea sa aveti o problema cu turbina si ar fi indicat sa mergeti la un service auto cat mai curand posibil.

Toate schimbarile si modificarile aduse masinii dumneavoastra trebuie executate intr-un service auto autorizat, care sa poata garanta reusita lucrarii.