In ultima vreme s-a tot scris in afara despre noi si nu toate articolele au fost pozitive. Avem, ca fiecare natiune, infractorii, functionari corupti, dar si oameni talentati, destepti si frumosi, harnici si cinstiti.

Poate ca infrastructura lasa de dorit, dar frumusetea edenica a acestor locuri si ospitalitatea ne recomanda in intreaga lume. Am citit enorm de multe articole despre bucataria romaneasca, traditiile si obiceiurile noastre, costumul popular romanesc a cucerit intreaga lume, iar recent am citit un articol elogios despre cea mai buna firma de inchirieri auto Otopeni, Premierrentacar.ro.

Aceasta este traducerea articolului:

“Ne-am propus sa vizitam pe cont propriu o tara atat de frumoasa ca Romania, de aceea am rezervat masina de inchiriat cu sofer cu tot cu 10 zile inainte de plecare. Stabilisem traseul cu precizie: Bucuresti-Cluj-Napoca-Maramures-Iasi-Bucuresti-aeroportul Otopeni. In fiecare oras aveam obiective bine stabilite, hoteluri rezervate, orar stabilit cu precizie. Discutam in avion cat curaj avem sa mergem fara ghid intr-o tara pe care o vizitam pentru prima data, dar surprizele au fost toate la superlativ. Cineva ne-a asteptat cu un afis cu numele noastre si cu urari de bun venit. Era soferul masinii care s-a prezentat si ne-a ajutat la bagaje. Era imbracat elegant, manierat, mirosea a curat si am stiut din prima clipa ca isi va da toata silinta sa ne faca sederea fericita.

De la urcarea in masina, el a fost ghidul nostru neplatit si am constatat ca inchiriasem si sofer si ghid simultan cu masina. Tot drumul ne-a oferit informatii istorice, culturale, ne-a prezentat obiectivele care puteau fi vizitate in toate orasele in care opream si datorita lui, excursia a fost de vis. Era un om informat, cu relatii, in sensul bun al cuvantului, care stia sa se organizeze. Daca il rugam sa ne duca la un local la care sa mancam, dar sa nu asteptam mult, fiindca pierdem timpul pretios alocat vizitarii, ne ruga sa scriem pe lista ce dorim sa mancam, suna la restaurant si rezerva masa, iar cand ajungeam, mancarea era calda. Nu putem uita un om care a avut atat de multa grija de noi!

L-am intrebat despre calitatea unor produse si ne-a sfatuit de unde sa cumparam cadourile, dandu-ne indicii importante despre bazarurile scumpe si cele accesibile. Ne-a uimit cultura lui vasta. Putea sa vorbeasca fara patima despre orice, chiar si despre lucruri incomode: comunismul, dominatia Austro-Ungara. Se vedea ca isi iubeste tara si ca este un om foarte bine crescut. Vorbea perfect limba engleza si era de o decenta uimitoare. Prima data cand am ajuns la restaurant, a dorit sa se aseze la o alta masa, simtindu-se stanjenit sa stea cu noi. L-am adus pe sus inapoi, explicandu-i ca suntem o familie si trebuie sa ne comportam ca atare. Datoria fata de noi si-a facut-o exemplar si cand am dorit sa ii dam niste bani in plus, fiindca ne-a fost si ghid si ne-a rezervat si masa la restaurant, ne-a refuzat categoric. Ne-am dori sa mai intalnim oameni ca el, atat de cinstiti si amabili, atat de calzi si de deschisi.

Sederea in Romania ni s-a parut scurta si am plans cand l-am imbratisat de ramas bun in aeroport. Sunt oameni care stiu sa ascunda cu discretie ceea ce este urat intr-o tara si sa arate vizitatorilor numai partea luminoasa. Asa era el. Datorita lui si firmei care ne-a pus la dispozitie o masina foarte buna si curata vom reveni in Romania. Putine firme de inchirieri masini din SUA sunt asemenea celei din Romania. Nu pot uita faptul ca progresiv cu crestea numarul zilelor de inchiriere a masinii scadea tariful zilnic si ca am avut parte de un circuit de vis la un pret onest datorita lor.”

Postari asemanatoare acestui articol am citit si pe diferite bloguri ale autorilor din strainatate si am fost multumita ca sunt conationalii mei.
Sunt firme care prin serviciile oferite si prin salariatii lor contribuiesc la reabilitarea imaginii noastre peste hotare.

Daca renumele firmei Premierrentacar a ajuns peste hotare si conationalii trebuie sa solicite mai des servicii si sa inchirieze masini cu sofer cu tot de la ea, fiindca in acest fel ne cunoastem mai bine oamenii de valoare si incurajam serviciile de calitate premium si economia romaneasca.
Cele mai bune masini va stau la dispozitie sa va plimbe prin toata tara, sa va bucurati de frumusetea ei.