Mobilitate extinsă:

În mod obișnuit, denumite “run flat”, aceste anvelope sunt destinate masinilor puternice. Sunt folosite cel mai des de conducătorii auto care doresc sau au nevoie de siguranța de a ști că nu vor fi nevoiti sa opreasca pe marginea drumului pentru a schimba o anvelopă. Aceste pneuri pot fi disponibile în varianta all-season, iarnă sau chiar unele modele de anvelope de vara. Din punct de vedere al eficienței energetice, cele mai dorite atribute ale unui înlocuitor de anvelopa are rezistență redusă la rulare și durată lungă de viață Reducerea rezistenței la rulare reduce consumul de combustibil și durata de viata a anvelopei.

Aveți nevoie de anvelope de dimensiuni mari ?

Determinați categoria de anvelopă de care aveți nevoie. Majoritatea proprietarilor de mașini și pickup-uri si proprietarii de SUV-uri vor fi bine deserviți de o anvelopă speciala pentru vehicule industriale. Unele pickup-uri și proprietarii de SUV-uri vor avea totuși nevoie de caracteristicile mai robuste ale unui camion ușor cu pneuri pentru remorcare sau care transportă încărcături mai grele sau care lucrează în condiții dure. Mulți șoferi preferă și aspectul anvelopelor LT. (Trepte mai mari, mai agresive și mai puternice). Totusi, acestea pot avea o rezistență la rulare mai mare ceea ce înseamnă un consum de combustibil marit.

Care este modul dvs. de a conduce?

Gândiți-vă la felul în care conduceți. Setul actual de anvelope poate să nu fie potrivit pentru
modul dvs. de conducere. Va deplasați distanțe lungi? Luați în considerare durabilitatea, eficiența combustibilului și confortul la plimbare. De obicei conduceti pe distante scurte în oraș? Durabilitatea nu poate fi la fel de importanta ca și confortul la plimbare sau eficiența combustibilului.

Care este dimensiunea anvelopei pe vehiculul dvs.?

Asigurați-vă că ați cumpărat dimensiunea corectă a anvelopei pentru vehiculul dvs. Dimensiunea cea mai potrivită poate fi găsită pe talonul masinii. Dimensiunea corectă este de asemenea inclusă în manualul proprietarului. Este important pentru a obține dimensiunea, viteza și capacitatea de încărcare corespunzătoare pentru vehiculul dvs. Dacă nu sunteti siguri ca va descurcati singuri, puteti cere ajutorul unui profesionist pentru îndrumare.

Șoferii orientați spre performanță pot dori să modifice aspectul vehiculului lor sau sa aduca o
imbunătățire a reacției de direcție și de manipulare a vehiculelor lor prin modificarea dimensiunii anvelopei sau a cauciucului și dimensiunile roților. Pentru multe vehicule, acest lucru este posibil prin utilizarea unui proces numit “dimensionare completă”. Dimensionarea este un proces pe care profesioniștii anvelopei folosesc pentru a se potrivi o dimensiune mai mare