Farurile cu xenon se bazeaza pe principiul descarcarii gazoase, unde o unda de lumina este creata intre doi electrozi situati intr-un tub de sticla umplut cu saruri metalice si gaz in forma inerta.

Precum si in cazul altor forme de iluminare prin descarcare in gaz, becul cu xenon are nevoie de un starter pentru o aprindere rapida si necesita un ballast electronic pentru a functiona corespunzator. Aceasta tehnologie avansata de iluminare, putea fi usor identificata pe strada prin razele puternice de lumina alb-albastruie predominante la masinile de clasa medie si lux, de generatie noua.

Exista numeroase studii ce s-au efectuat de-a lungul timpului, conform carora soferii reactioneaza mai repede la obstacolele de pe sosea si observa mai repede indicatoarele de circulatie, daca folosesc faruri xenon in loc de faruri cu becuri halogen. Este evident gradul ridicat de siguranta la condusul pe timp de noapte cu faruri xenon.

Eficienta farurilor cu xenon este reprezentata de cantitatea de lumina obtinuta, in raport cu energia consumata. Instalatiile xenon consuma mai putina energie decat instalatiile halogen, furnizand in acelasi timp o cantitate mai mare de lumina. Consumul mai mic de energie se traduce si printr-un consum scazut de carburant, respectiv printr-o emisie mai mica de dioxid de carbon.

Astfel de faruri cu xenon de cea mai buna calitate le puteti achizitiona accesand site-ul celor de la Gotek.ro, unde veti gasi o gama extrem de variata de solutii pentru iluminat autoturisme, la preturi foarte avantajoase.

Exista foarte multe masini care din fabrica vin echipate cu faruri xenon, insa personal nu mi-am permis o masina premium sa zicem asa, ci una de buget cu ajutorul careia sa ma pot plimba si sa imi pot face cel putin decent treburile. Insa urma sa-i aduc cateva modificari, astfel incat sa o pot personaliza exact dupa gusturile mele.

Am ales xenonul deoarece am mai avut in trecut si am fost extrem de multumit, asa ca am continuat, chiar si in ciuda diverselor pareri contra despre acestea. Personal, nu am nimic de reprosat xenonului, daca acestea sunt montate corespunzator, pentru a nu deveni complet orbitoare pentru soferii masinilor din fata.

 

Nu cu mult timp in urma am apelat si eu la serviciile acestora, dorind sa inlocuiesc sistemul actual de iluminat al masinii pe care am achizitionat-o de curand, iar in timp ce cautam cele mai bune solutii pentru xenon h7 becuri led D1S 11000lm, gasind astfel magazinul Gotek.ro.

Mi-a placut ceea ce am gasit pe site-ul acestora si am plasat comanda, alaturi de alte tipuri de becuri atat pentru exterior cat si pentru interior, cel putin pentru a ma putea bucura de un “pachet complet” pentru toata masina.

Totul a decurs perfect iar imediat dupa ce a ajuns comanda, m-am si pus pe treaba astfel incat sa ma pot bucura de noua achizitie cat mai repede cu putinta.

Montarea s-a efectuat extrem de rapid, chiar si cu adaptoarele necesare pe care le veti gasi tot pe Gotek.ro daca aveti nevoie, iar rezultatul a fost unul cu adevarat spectaculos avand in vedere diferenta enorma intre xenon si becurile clasice.

Intr-adevar vizibilitatea s-a imbunatatit extrem de mult, in special in ceea ce priveste drumurile in exterior pe timp de noapte si nici nu sunt atat de deranjante precum se spune, pentru cei care circula din sens opus.

De cateva luni de cand le utilizez nu am intampinat nici un fel de problema de acest fel. Ce-i drept, am ales sa le utilizez impreuna cu un set de lupe de calitate, astfel incat lumina emanata sa nu deranjeze precum cea de la alte masini. In plus, schimba cu totul aspectul masinii.

Sunt extrem de multumit de alegerea facuta, de achizitionarea becurilor Gotek.ro si va recomand sa accesati cu toata increderea site-ul acestora deoarece aici veti gasi cele mai bune solutii de iluminat auto la preturi accesibile si pentru toate tipurile de autoturisme.

Toate detaliile despre serviciile si produsele Gotek va sunt puse la dispozitie pe site, astfel ca, va incurajez sa-l accesati si cu siguranta aici veti gasi exact ceea ce cautati pentru masina dumneavoastra. In plus, echipa Gotek va garanteza o calitate superioara a produselor, precum si compatibilitate garantata, iar prin programul de retur in termen de 14 zile, vi se va garanta inlocuirea produsului.