BIM sau Building Information Modeling este una dintre cele mai noi metode de abordare in proiectarea cladirilor, care are drept scop rezolvarea unor probleme principale in domeniul constructiilor, precum reducerea timpului de proiectare sau eliminarea necesitatii reproiectarii. Totusi, principalul avantaj al acestei metode este sporirea nivelului de colaborare intre membrii tuturor echipelor implicate intr-un astfel de proiect, care este asigurata doar prin utilizarea anumitor programe.
Ai o firma de constructii? Iti doresti sa imbunatatesti relatia dintre echipa ta si arhitectii, inginerii, executantii si clientii cu care colaborezi? Vrei sa facilitezi sarcinile angajatilor tai, astfel incat sa reduci timpul necesar pentru efectuarea unei lucrari? In acest caz, descopera care sunt aplicatiile care te pot ajuta sa obtii ceea ce iti doresti.

building site

Iata care sunt cele 3 software-uri in care merita sa investesti:

1.BIM 360
Primul program pe care ar trebui sa il achizitionezi si care poate ajuta la evolutia business-ului tau este BIM 360. Acesta este un software de management al constructiei, care conecteaza intreaga echipa de proiect si simplifica fluxul de lucru in cazul proiectelor BIM, de la faza de preconstructie si pana in momentul executiei. De asemenea, aceasta aplicatie permite accesul oricand si de oriunde, astfel incat sa ajute revizuirea proiectelor si rezolvarea problemelor de coordonare. Drept urmare, daca iti doresti sa accelerezi procesul de constructie, dar si sa imbunatatesti relatia cu toti colaboratorii tai, investeste in acest software. Fara indoiala, acesta te va ajuta sa realizezi ceea ce ti-ai propus.

2.MagiCAD
O alta aplicatie in care merita sa investesti este MagiCAD, un software care se adreseaza proiectantilor de instalatii (termice, electrice, sanitare, de incendii etc.) si care dispune de functii inteligente de proiectare, astfel incat toate obstacolele cu care se confrunta intreaga echipa sa fie rezolvate rapid. Pe langa faptul ca are integrate functii pentru calcule, dimensionare si ajustare, acest software integreaza si partajeaza la nivel central modelul proiectului pentru toate etajele unei constructii. In plus, toti partenerii au acces la acest model si sunt informati asupra oricarei modificari aduse proiectului. In cazul in care iti doresti sa achizitionezi acest program pentru firma ta, poti accesa site-ul Manandmachine si sa plasezi comanda online. Cu siguranta, cu ajutorul acestui software vei reusi sa imbunatatesti colaborarea dintre firma ta si ceilalti parteneri, dar si sa cresti nivelul de calitate al serviciilor pe care le oferi.

3.AutoCad mobile App
Nu in ultimul rand, daca iti doresti sa faci investitii inteligente, care sa iti ajute afacerea sa creasca, achizitioneaza aplicatia AutoCad si in varianta pentru mobil. Aceasta reprezinta un instrument de desenare, care permite vizualizarea, crearea, editarea si chiar distribuirea proiectelor din AutoCAD pe dispozitive mobile. Astfel, in cazurile in care toti colaboratorii trebuie sa vizualizeze un proiect sau daca iti doresti sa supraveghezi modul in care se desfasoara activitatile de acest tip, acest lucru va putea fi facut oricand si de oriunde. In consecinta, achizitioneaza si acest software pentru firma ta si, mai mult ca sigur, vei avea numai de castigat.

Iata, asadar, care sunt cele trei software-uri necesare pentru accelerarea proiectelor intr-o firma de constructii, dar si pentru imbunatatirea relatiilor dintre aceasta din urma si colaboratorii sai.