Singurul scenariu în care instrumentele de imprimare sunt mai scumpe decât instrumentele digitale este atunci când sunt utilizate pentru o perioadă îndelungată de timp, fără a exista un volum suficient. Ceea ce înseamnă asta, în termeni simpli, este că nu imprimați volume mari de hârtie și că utilizați instrumente de imprimare pentru o perioadă lungă de timp.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că imprimantele trebuie să imprime în mod regulat pentru a fi eficiente din punct de vedere al costurilor. Dacă nu tipăriți în mod regulat, ceea ce se va întâmpla este ca cerneala și tonerul din cartușele dvs. să se usuce sau să se coaguleze. Acest lucru va duce la risipă care va reduce costurile.

Pe partea flip, dacă imprimați în mod regulat și în volume medii până la mari, instrumentele de imprimare sunt mult mai rentabile decât instrumentele digitale. De exemplu, costul achiziționării sau găzduirii propriului server se va dovedi întotdeauna mai scump decât cumpărarea și utilizarea propriei dvs. imprimante performante precum este   IMPRIMANTA COLOR KYOCERA ECOSYS P6035CDN .

Scenariile explicate mai sus erau pentru instrumente de imprimare de marcă. Situația este cu atât mai roșie pentru imprimare, dacă nu utilizați instrumente de imprimare de marcă. Deși nu puteți cumpăra cu adevărat o imprimantă generică, aveți opțiunea de a cumpăra cartușe generice/ compatibile.

Aceste cartușe generice sau compatibile pot fi cu 83% mai ieftine decât cartușele originale ale producătorilor de echipamente originale. Cel puțin la grosul de cerneală, acestea pot fi.

Diferența dintre costurile inițiale și cele operaționale este deosebit de supărătoare pentru persoane și organizații mici. Deoarece persoanele fizice și organizațiile mici nu au economii de scară pe care să se bazeze în ceea ce privește instrumentele digitale precum serverele, instrumentele de imprimare devin o opțiune mai bună pentru acestea.

Deci, de fapt, unul dintre cele mai cruciale motive pentru care mai aveți nevoie de o imprimantă este că se dovedește a fi mai ieftin decât toate celelalte procese de manipulare a documentelor.