Oricine actioneaza in domeniul transporturilor stie ca nu este niciodata avantajos sa cumperi camioane noi, mai ales daca vorbim de drumurile Romaniei. Intoteauna am preferat sa cumpar camioane second hand, deoarece sunt la fel de eficiente precum cele noi, doar ca pretul este la jumatate. Desigur, multi ar zice ca se pot defecta in timp, insa, inca nu s-a inventat masina care sa nu necesite mentenanta.

De fiecare data cand vreau sa cumpar camioane, apelez la cel mai bun dealer in acest domeniu. Camiaone.Scania.ro este un site recunoscut in toata tara pentru parcul de autoutilitare, iar flota lor de camioane include marci cunoscute precum Scania, Renault, Man, Volvo. Recent, mi-am cumparat un cap tractor leasing, deoarece este optiunea mult mai avantajoasa.

Iata de ce am ales leasing-ul si care este diferenta:

Leasingul financiar este forma cea mai des intalnita si care, din punctul meu de vedere, este si cea mai avantajoasa. Aceste finantari se aseamana cu un credit bancar. Clientul (denumit si locatar) isi achizitioneaza masina prin intermediul unui imprumut, pe care il ramburseaza apoi in rate. Pe perioada contractului, proprietarul masinii este firma de leasing, urmand ca abia la finalul contractului clientul sa devina proprietar. Riscurile si beneficiile aferente dreptului de proprietate trec insa asupra utilizatorului inca din momentul semnarii contractului. Leasingul operational este o solutie mai putin utilizata. Aceast tip de contract se aseamana cu unul de inchiriere.

De aceea, rata lunara – denumita chirie – nu se va calcula tinand cont de o rata a dobanzii (asa cum se intampla la credite), ci in functie de gradul de depreciere a masinii pe perioada contractului si de marja de profit a companiei de leasing.

In cazul leasingului operational, clientul nu va deveni proprietarul masinii la finalul contractului. Daca doreste sa cumpere masina, el va trebuii sa negocieze un pret la expirarea contractului cu firma de leasing, ca si cum ar achizitiona masina direct de pe piata second-hand.

La camioane.scania.ro sunt disponibile camioane de calitate, precum si alte autoutilitare, chiar daca vorbim despre masini cu anumiti numar de km la bord. Iar ideea leasing-ului este extrem de avantajoasa pentru orice doreste sa achiztioneze asa ceva. Intrati pe site pentru mai multe informatii!