Azi am fost la cumparaturi.

La Real, unde abia am gasit loc de parcare. Desi am fost la o ora mai matinala, in magazine tot plin era.

Nu prea inteleg, cum se poate ca intr-un oras de aproximativ 350.000 de locuitori, sa fie atatea supermagazine si toate sa aibe profit ?

Avem in oras:
• Doua mall-uri (unul in prag de inaugurare)
• Doua magazine Real
• Doua magazine Metro
• Doua magazine Kaufland
• Doua magazine Billa
• Un magazin Carrefour
• Doua magazine Selgros Cash&Carry
• Doua magazine Practiker
• Un magazin Brithouse

Ce am observat.

In fiecare zi a saptamanii, la orice ora din zi si din noapte (de sarbatori), aceste magazine sunt pline de clienti.

De unde are lumea bani? Parca suntem in an de criza.
Ca magazinele sunt pline, nu este chiar un semn rau, doar ca nu am vazut in nici un magazin, din Amsterdam sau Berlin, atata imbulzeala, atatea masini in parcare. Ciudat.

Nu se cumpara doar alimente, lucruri necesare traiului de zi cu zi, ci m remarcat ca la raionul de elctronice, spatiile din rafturi erau goale.Eu cautam un mouse si niste DVD-uri dar erau acolo niste domni care cumparau laptop-uri,cateva televizoare LCD plecau spre noile lor case, o serie de personae erau interesate de ultimile tipuri de iPod-uri sau mp3 ori mp4 playere, ca sa nu mai vorbesc desrpe cei interesati de telefoane mobile.Cateva doamne si-au convins consortii sa cumpere cuptor cu microunde , aspirator,automat de cafea.Din alta directie auzeam o fetita spunandu-i tatalui: “Mai bine una multifunctionala!”.

In fata mea , un alt tatic (saracii tati), a scos cateva miloane bune pentru un monitor Samsung, luat adreslei sale de vnici 12 ani. M-am simtit prost cand am platit pentru cumparaturile mele. 😛

Cat timp am stat sa-i astept pe ai mei, vedeam cum o serie de domnisoare ieseau din “Leonardo” cu cutii de pantofi sub brat, alaturi la “Fox”, vedeam vanzatoarele ocupate cu cateva domane fitoase.

Mi-am adus aminte de patrupezii mei si de “protejatul” maidanez. asa ca am intrat in Pet Shop pentru a cumpara mancare si cateva delicatese canine.Si aici lume…Un domn cumpara hainuta pentru un catel , o doamna cerea botosei…

In capul meu se repeata obsedant intrebarea: “De unde atata lume ?”

In drum spre casa, am facut un ocol pentru a evita aglomeratia din trafic. Ajuns acasa nu am avut loc de parcare deoarece inca mai era “piata”(stau in zona in care se tine in fiecare duminica “piata” cu produse aduse din Ungaria si Germania plus alte produse de second hand), deci si aici era plin de lume.

Nu imi ramane decat intrebarea, deoarece raspuns la ea, nu am.
Pana la viitoarea postare va doresc: “Toate cele bune!”

real1mare