greenpawRevenit la normalitate (normalitatea mea),am inceput rezolvarea problemelor iscate in perioada absentei mele.

Prioritari au fost pestii carora le-am schimbat apa si le-am pus cateva decoratiuni in micul lor habitat.Cred ca sunt niste pestisori tare rabdatori, obisnuiti cu un stapan destul de nebun, care vesnic cauta imbunatatiri, schimband de decorul acvariului.

Dupa catastrofa cu hrana in exces,acum ma confrunt cu ciclarea apei.
V-am bagat in ceata , nu?? 😛

In apa trebuie sa existe un exhilibru perfect de nitriti, amoniac, oxigen..pe scurt acest lucru se realizeaza prin schimbari dese ale apei din acvariu. Nu total, ci doar partial.Se schimba din doua in doua zile intre 10% si trei sferturi din apa acvariului pana se mentine acel echilibru….

Abia dupa trei saptamani am atins un echilibru,punand si doua filtre, acvariul meu aratand astfel:

Acvariu

Acvariu

Un alt lucru care trebuia rezolvat, a fost hamul lui Junior.

Dupa cum mentionam in convorvirea telefonica, catelul avea nevoie d e un ham total care sa ii sustina si membrele infetioare.Avand o astfel de sustinere cand merge la plimbare,deplasarea lui se usureaza in mod semnificativ.

Dar unde sa gasesc un astfel de ham??

In comert nu exista.Exista o firma americana care realizeaza astfel de hamuri , dar costa foarte mult si nu poti fi sigur ce comanzi, daca se potriveste….Astfel ca mi-am pus mintea la contributie si am conceput unul, l-am desenat ,aveam nevoie de cineva care sa il realizeze.

Am avut noroc.De ce spun asta?

Pentru ca mergand la Pet Shop-ul meu preferat, am vazut ca mai este o angajata, Claudia, cu abilitati multiple, printre care si croitoria.O auzeam cum vorbea de croirea unei huse de piele pentru masa de toaletaj canin.
Cand este vorba de catelul meu devin indraznet asa ca am intrebat-o:

– Ai putea coase o prelungire la un ham?Ceva care sa sustina si parte din spate ca cainelui…
– Pai, nu am material.
– Daca cumpar un ham nou impreuna cu o lesa din acelasi material, ai avea tot ce ai nevoie.
– Bine, vino tu maine si imi explici pe larg ce si cum, sa inteleg si ti-l fac.
– Multumesc mult, voi veni.

Ceea ce am si facut. Am revenit a doua zi, am cumparat un ham si lesa noua, i-am aratat pe modelul hamului vechi ce doresc, a inteles din prima si a doua zi mi l-a adus gata cusut.Tin sa spun ca lui Junior ii vine ca turnat , il ajuta mult la mers ceea ce il face sa isi doreasca plimbari mai lungi si ii ridica tonusul. Ce am observat la artrita lui este faptul ca facand mai multa miscare merge mai bine, iar noul ham il face sa isi doreasca acest lucru.

Un sincer “bravo” pentru Claudia care cu usurinta si-ar putea schimba cariera, si un “multumesc” pe care cuvintele nu il pot reda la intensitatea sa maxima.
Asa arata hamul pe catelul meu.

Ham total

Ham total

Ham total

Am rezolvat problemele care ma asteptau acasa .In plus , i-am dus pe blanosi la toaletat.
Iata-i 😛


Junior

Junior

York

York

si omniprezentul Thomas 😛

Thomas