Am un pisoi frumos ca un bibelou dar neinteles ca un dragon, mai ca nu scoate foc pe nari.Cum nu stiu sa dresez asemenea dihanie el isi face de cap cu ale lui ghiare , mai ceva ca Puss on Boots.

Fantoma gri alias Thomas are o placere deosebita de a se baga in perechea de ghete de langa curier de unde urmareste si apoi ataca.Timta lui este piciorul drept al uneia din Bipedele din casa iar triunful lui atinge culmile cand aude tipetele acesteia.Faptul Perleca este dracuit ii face placere stiind astfel ca opera lui a realizata cu succes.

Dupa ce a facut disparuta o bricheta cu care Bipezii aprind candela sau gazul, dupa ce a matrasit o revista “Vanity Fair” si si-a lasat amprenta pe pprimul volum al romanului lui Vintila Corbul “Uragan asura Europei”, de l-a alergat Bipedul prin casa de suparare, ultima isprava a fost una si mai si….

A vazut el cateva margelute stralucitoare iesind dintr-o caseta si si-a spus : “Ce ar fi sa dau cu labuta sa vad ce iese”…Si astfel ,a dat cu labutele, a prins cu gherutele pana a scos colierul de perle pe care Bipedul l-a facut cadou mamei sale si s-a jucat, tavalit pana l-a bagat sub covor.

A fost o tragedie cand mama Bipedului a cautat bijuteria si nu a gasit-o.A dat dulapurile la o parte, l-a chemat pe Biped s-a pus pe plans.Blanosii, catelusi stateau si priveau cu ochii de culoarea castanelor si nu stiau ce se intampla, incecand sa o inveseleasca pe Prima Doamna a casei.

Bipedul, a incercat sa intre in mintea pisoiului.

– Ce ai facut Fantoma Gri ?? Unde l-ai ascuns?

Si s-a pus pe cautat.Dupa ca a cautat si a gasit cateva mingiute, un soricel, cateva agrafe, flori artificiale a pus dulapurile la loc.Uitandu-se la Thomas a exclamat : “Covorul!” Si a inceput sa dea covoarele la o parte pana a dat peste perlele ascunse ….Toata lumea s-a bucurat si de bucurie au uitat ca Thomas a creat toate necazurile .

Pisoiul curios si poznas a scapat de orice ppedeapsa (doar promisa ,niciodata indeplinita).

Bipedul a concluzionat:” Cateii sunt mai cuminti si mai loiali, tu esti un parsiv, dar daca m-am pricopsit cu tine , esti al meu, orice ai face te voi apara…”

Thomas

Junior

York

3 muschetari