Ieri am fost cu inca doi prieteni prin magazine, in ideea de a tatona piata pentru un LCD, pec are unul dintre ei dorea sa si-l achizitioneze.Unul era cu finantele, altul cu consilierea iar pe acolo de umplutura, pentru intari sau a deionta o argumentatie care sa il impiedice pe cel care-si dorea achizitia , sa cedeze la primul impuls.

Asta in idee ca un LCD nu este un ciorap sau un bec, pe care daca il iei azi, maine sa il inlocuiesti.Trebuia sa facem un studiu de piata serios , pentru ca aparatul sa fie de ultima generatie , nici prea mare, nici prea mic, de o firma acceptabila , de preferat LG.

Am fost in 4-5 magazine, si nu erau magazine de 2 lei, ci magazine mari , gen Real, Iulius Mall, Altex , Domo, Auchan, Cora, Metro, si toate erau arhipline.

In parcarea subterana de la Mall abia am gasit un loc, la Real, idem.

Recunosc, era in data de 6 Decembrie, dar era seara si peste tot abia puteai sa arunci un ac.Se cumparau de toate…calculatoare, imprimante, LCD-uri, sau chestii de mai mica dimensiune.

La iesire, vedeam tinere si mai putin tinere, cu cutii, plase , pungute, cosuri pline,perechi cu kinderi plini de jucarii. Daca nu as sta in tara, as zice ca oamenii mint.

Am mai vazut ceva in premiera.

Am intrat intr-un Pet Shop, Animax, parca se numeste, sa iau mancare pentru blanosi, si cat ma holbeam dupa mancarea indicata de medic, a venit o familie cu un pustiulica si au cumparat puiul de Golden Retriever din vitrina, la suma de 1.200 ron.” De Mos Nicolae !” a spus mama pustiului zambind , in timp ce tatal decarta iar pustiul era in culmea fericirii..

Este cea mai mare prostie sa iei un animalut din Pet Shop, cand daca iei ziarul gasesti 10 crescatori, care te lasa sa iti alegi exemplarul dorit, fiind sigur ca actele cu care ti se da catelul sunt reale, iar pretul mai accesibil.

Bine a fost ca au scapat catelu,l de stat sub lumina neonului si in caldura produsa de cusca de sticla.

De unde bani? Parca suntem in criza.

Nu imi dau seama de unde atata populatie, nu inteleg ce cauta toti buluc in magazine. Stiu ca eu daca am ceva de cumparat, ma duc tinta spre raionul respectiv, inhat produsul si am iesit. Incerc sa scap cat mai repede.

Sa fie aceasta, singura distractie a romanului? Sa fie o defulare ?

Sa zicem noi ne-am dus in magazine sa ne ajutam prietenul , care si-a refacut locuinta si de cateva saptamani tot cumpara cate ceva pentru ea, sa zicem ca nu mai suntem copii sa stam acasa de Mos Nicolae si nci copii nu avem ca sa asteptam cuminti sa vedem ce e in ghetute, dar restul? Chiar de sarbatoare si-au gasit sa iasa la shoping ?

Ma apuca groaza cand ma gandesc la Craciun.De fapt, de cativa ani, fac cumparaturile de Craciun, noaptea. Dupa ora 02. E liniste , nu te calca nimeni in picioare iar vanzatorii te pot ghida, deoarece fiind de noapte, le trece timpul mai repede vorbind cu tine.

In rest in aer pluteste un amestec de isterie nationala cu iz de Sarbatoare , presarata cu saracie si colindele lui Hrusca.

PS. Ca sa inchei intr-o nota mai optimista ,va arat cateva bete (nuieluse), fara de care sarbatoarea de Mos Nicolae nu are nici o valoare. Daca nu primesti bat de Nicolae, e ca si cum nu ai fi primit nimic. Cadoul e cadou, dar batul are valoare simbolica, cel putin in zona aceasta a tarii.

Enjoy it πŸ˜›