Taxa de rapiditate exista si se aplica, dar omul aflat in contratimp este multumit ca isi rezolva problemele urgent.
Uneori din neglijenta sau din lipsa de timp, lasam pe ultima suta de metri lucruri foarte importante pentru noi.
De pilda am rezervat un circuit intr-o tara in care nu putem intra fara pasaport. Imediat ne gandim ca il poatem scoate la urgenta platind mai mult, dar trebuie sa fim prevazatori, sa nu pierdem mai mult.
O spun din proprie experienta. Doream sa ma duc la o nunta la Chisinau si nu se intra fara pasaport in Moldova, iar cu taxa de urgenta l-am obtinut dupa 3 zile de la depunerea actelor.
Anul acesta am crezut ca pot proceda la fel in Turcia, noroc ca m-am dus la timp, fiindca nu se mai elibereaza pasaport valabil pe un an si pentru cel electronic cu valabilitate de 10 ani, astepti aproape 14 zile.
Taxa de urgenta am platit si pentru poze pentru diploma, fiindca am uitat pur si simplu alergand dupa carti sa imi fac lucrarea de licenta, dupa actele pe care trebuie sa le depun, dupa copii legalizate, am constatat ca risc ca diploma mea sa nu aiba fotografii.
Esti dispus sa platesti taxa de urgenta si pentru adeverinta de la primarie pentru care faci nenumarate drumuri. Te costa mai mult sa te duci de 3-4 ori degeaba, mai ales timpul care nu se mai intoarce.
La timp ar trebui sa se gandeasca toti cei care presteaza servicii, lasa la vedere numerele de telefoane pe site si nu raspund cu zilele la apeluri.
Uneori nu primesti raspuns nici la mesajul trimis prin intermediul formularului de contact si asta eset proba de neseriozitate.


Pentru economie de timp, care este unica materie prima ce nu poate fi reciclata, imprumutata sau cumparata, trebuie sa stii totul despre cea mai rapida comanda de pizza.
Am experimentat si cea mai inceata comanda posibila si stiu sa fac diferenta. Era iarna si imi ajutam un amic sa isi aseze lemnele pentru foc la adapost. In curte zapada era aproape de un metru si terminase lemnele, de aceea isi cumparase o masina tocmai atunci cand se pusese pe vifor. Trebuia sa ne miscam repede, fiindca ningea mereu si lemnele trebuie sa fie puse la adăpost. Deja cineva dadea cu matura zapada de pe lemne si facea partie catre magaziemereu, sa se poata lucra.
Cu toate acestea era frumos, genul acela de amintire cand stai de vorba cu oameni cunoscuti si mai putin cunoscuti, cand razi din toata inima si uiti propriile necazuri si indoieli.
Mi-am dat seama ca oamenilor li se facusera foame si ca nu se putea gati pe resoul din hol al prietenului, asa ca am intrat in casa sa comand pizza.
La primul restaurant nu mergea deloc site-ul, dar am putut citi numarul de telefon si am sunat. Nu s-au obosit sa imi raspunda si m-am dus la alt restaurant. Am completat formularul online pus la dispozitie, am lasat datele de contact, nici dupa 10 minute nu am primit raspuns.Cu Ilpizzaiolo.ro a fost altfel de la inceput. Am sunat si mi-au raspuns imediat asteptand sa comand, dar au subliniat faptul ca daca plasez online comanda platesc cu cu 10% mai putin.
Nu mai era timp sa citesc informatii despre ei si despre produsele loc, ci am plasat comanda, iar dupa 15 minute, cat am asteptat ca altii sa imi raspunda, erau la poarta, tocmai cand se terminasera lemnele de carat, iar oamenii strigau in cor:„Ne este foame!”


Ningea si mirosul acela feeric al pizzei abia scoase din cuptor mi s-a intiparit in minte. Am tras masa mare din lemn langa fereastra si am convenit sa mancam fara tacamuri si sa privim spectacolul hibernal.
Fiecare inghititura ne apropia de rai si toti m-au intrebat de unde le-am comandat pizza. Au cercetat cutiile cu atentie, au citit pe site si-au notat tot si dupa ce am terminat, am inceput sa citim tare informatii despre produsul pe care tocmai il mancasem.
Am aflam atunci ca reteta este veche si provine din Italia, la fel si ingredientele. Pana si faina era italiana, de aceea blatul era pufos si dulceag.
Poate ca ziua aceea a fost asa de frumoasa, fiindca am terminat-o apoteotic, dupa ce ne-am ajutat un prieten: cu o bucata excelenta de pizza si un vin fiert cu coji de portocale, lamaie si scortisoara.
Seara aceea de iarna? Putine ca ea!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr