York & JuniorProbabil ca mi-a fost foame (sigur) de m-am hotarat sa scriu aceste randuri.

Sa vedem ce minunatii exista in lume la care ne incumetam sa visam si poate candva vom ajunge sa ne delectam pe indelete cu ele ๐Ÿ˜›

Nucile de Macadamia

Nucile de Macadamia

Iata nucile cu adevarat tari. La propriu si la figurat, la coaja si la pret. Nucile de Macadamia sunt cele mai scumpe nuci din lume intrucat arborele care le produce are nevoie de 7-10 ani pentru a ajunge la maturitate si necesita fertilizari intense si costisitoare. Cei care vor sa treaca de coaja tare pentru a ajunge la miezul cremos al acestei nuci care contine peste 80% uleiuri si aproximativ 4% zaharuri trebuie sa plateasca 300 de dolari per kilogram.

Beluga โ€“ caviarul iranian

 Beluga โ€“ caviarul iranian

Cel mai scump caviar din lume nu este cel rusesc asa cum s-ar crede, ci caviarul almas (termenul iranian pentru diamant). Pretul acestui caviar, rar si de aceea foarte scump, este dat de faptul ca este produs de un sturion care are cel putin 100 de ani. Luxosul caviar provine din acest sturion care a supravietuit dinozaurilor si care exista pe pamant de acum 120 milioane de ani. Acest caviar iranian ajunge pe piata din Statele Unite si se vinde cu 5000 de dolari kilogramul. Inca un motiv in plus pentru a consuma caviar cu moderatie.

Trufa alba

Trufa alba

Cea mai scumpa ciuperca din lume este de departe trufa, dar nu cea neagra ci varietatea ei alba, mult mai rara. Originara din zona Langhe, regiunea Piedmont, din nordul Italiei, trufa alba creste pana la 12 centimetri in diametru si poate atinge 500 de grame in greutate. Aceste trufe au un pret de 2000 de dolari, adica 4000 de dolari per kilogram. Insa pretul lor explodeaza atunci cand sunt vandute la licitatii. Cea mai scumpa astfel de trufa a fost vanduta in decembrie 2007 lui Stanley Ho, proprietarul unui cazino din Macao, care a platit 330.000 de dolari pentru 1,5 kilograme de trufa alba. Ca sa intelegem ce sunt trufandalele!


Cartoful โ€œLa Bonnotteโ€

ATT00005

Consideram cartoful un aliment la indemana pentru ca este ieftin. ar acum ne ocupam de tot ce-i mai scump.
Cel mai costisitor cartof din lume este o varietate din Franta โ€“ โ€œLa Bonnotteโ€.
Doar 100 de tone sunt cultivate anual, iar locul de cultura este exclusiv insula Noirmourtier.
De ce este scump?
Pentru ca este nevoie de fertilizare speciala a pamantului de cultura cu alge si de o clima speciala, aproape de mare.
Cum aceasta specie este aproape pe cale de disparitie, batalia pe aceasta varietate este mare, 1 kg ajungand pana la 500 euro.

Sandvisul de Platina

ATT00007

Cel mai scump sandvis din lume โ€“ da, exista si asa ceva! โ€“ este von Essen Platinum Club Sandwich. Aceasta delicatessa cu 3 straturi are cel mai fin piept de pui (poulet de Bresse, considerat a patra minune gastronomica a lumii!), sunca, oua de prepelita si trufe albe. Se vinde in Cliveden, Berkshire si costa aproape 200 de dolari. Are 1,182 de calorii si este pe lista de โ€œtrebuie gustatโ€ a fanaticilor gurmanzi din toate tarile.


Pizza de 8300 euro

ATT00008

Pizza cea mai scumpa din lume poate fi gustata in Italia. Cu toppinguri generoase de caviar si homar, aceasta pizza are un diametru de 20 cm si un topping exceptional in stare lichida โ€“ coniac Louis XIII Remy Martin. In acest caz nu mai cereti ketchup.

Omleta de 1.000 de dolari

Omleta de 1.000 de dolari

Restaurantul Le Parker Meridien din New York serveste cea mai scumpa omleta din lume. Pretul de 1,000 de dolari (sau 700 de dolari daca o faceti acasa) nu este dat de cele 10 oua folosite, ci de cele 200 g de caviar sevruga si de 1 homar intreg.

Inghetata de 1.000 de dolari

. Inghetata de 1.000 de dolari

Inca din 2004 in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai scumpa inghetata din lume, specialitatea restaurantului Serendipity 3 din Manhattan contine 5 globuri de inghetata din vanilie de Tahiti, vanilie de Madagascar, foite de aur comestibile de 23 K si una din cele mai scumpe ciocolate din lume โ€“ Amedei Porceleana.

Gata! V-am rasfatat destul astazi iar eu am inceput sa salivez.Ce a mai ramas voi pposta in weekend-ul urmator ๐Ÿ˜› dar pentru ca aceste trufandale exista si in viata de zi cu zi a unoora merita sa fie mentionate si in rubrica Life in Pictures.