In copilarie am avut doi caini care mi-au marcat existenta.Doi “lupusori” cum spune Adriana.

Cu primul,Jack, am crescut.Eram de aceasi varsta ca sa zic asa.Sub privirile tolerante ale lupoaicei Jacky (botezata dupa cea mai iconica Prima Doamna din istoria SUA,Jacky Kennedy, pentru care al meu tata avea o slabiciune) ne harjoneam.
250616_356341711099916_1126467374_n
El se urca pe mine, ma trantea la pamant cand venea in fuga sa ma intampine, imi scoatea caiula din cap si alerga cu ea ca si cu un trofeu, il ajutam sa rupa cearsafurile puse la uscat si mergeam cu el pe strada fara nici o frica stiind ca am cel mai bun bodyguard.De fiecare data cand doream sa ii pun lesa la gat incepea un adevarat circ: el alerga sa nu il prind apoi ii aratam o napolitana “Eugenia” si incepea el sa alerge dupa mine:) Era mare distractie la noi.

Tin minte ca am spart un vas se Boemia si dandu-mi seama ce va urma m-am facut nevazut ascunzand-ma in cusca lupoaicei.Jack, parca stiind ce bocana facusem, a barat intrarea in cusca.Nu stiu cat am stat acolo doar ca am adormit.Cand m-am trezit Jack era lipit de mine iar lupoaica ii aratase tatalui meu unde ma gaseam.Tata a asigurat familia ca sunt bine fara a le spune unde ma aflu.Opa cred ca banuia dar mama si Oma erau disperate.Nu am iesit din ascunatoare pana nu am auzit: “Da-l incolo de vas,important e sa gasim copilul!”

Iesind cu Jack alaturi de mine am fost certat ca mi-am murdarit hainele.Lupul nu a plecat de langa mine pana nu si-a dat seama ca pericolul trecuse.

Se spune ca lupii au o ierarhie considerand barbatul casei ca fiindu-le stapan, femeia este a doua in ierarhie stiind ca de la ea va proveni hrana, iar copiii sunt cei de la care primesc afectiune si pe care ii proejeaza dar nu le recunosc autoritatea. Ei, la Jack ierarhia se schimbase.El ma considera pe mine stapan si uneori, cand i se parea ca sunt in pericol, nu ezita sa isi arate coltii chiar si tatalui meu dupa ce se punea in fata mea.Ma apara de orice si de oricine.

Petreceam ore inttregi in fundul gradinii, pe gazon, culcat pe spate avandu-l pe Jack pe post de perna.El era cel mai bun prieten al meu,iar eu eram universul lui.

Intr-o zi ne-am dus cu Jack si cu Jacky la cineva ce locuia pe langa sediul Militiei.Le-am dat comanda “Ramai aici” am urcat si peste 10 minute cand am coborat nu i-am mai gasit…

Ne-am dat seama ca fusesera luati de cei de la politie.Ni se fusese facuta de mai multe ori propunerea sa ii donam Militiei si de fiecare data tatal meu a refuzat….

Au urmat doua saptamani de jale.I-am cautat, am plans,aproape ca ne-am resemnat pana intr-o seara..Eram in pat si nu puteam sa adorm cand am auzit niste latraturi dintre care doua imi pareau cunoscute…Am sarit din pat si am deschis fereastra si i-am vazut .Reusisera sa evadeze.Nici nu am mai iesit la poarta, i-am lasat sa sara pe fereastra si sa intre in casa.

Eram atat de fericiti ca ne-am regasit, ca eram din nou impreuna,si ce a fost mai impresionant a fost faptul ca in aceea noapte Jacky, frumoasa lupoaica,a adus pe lume 6 puiuti.

Abia acum imi dau seama cat de norocos am fost ca am avut parinti mai destupati care mi-au permis si m-au incurajat sa ma inconjor de animale.Viata alaturi de acestea iti aduce doar beneficii.Te face mai empatic, mai bun, mai raspunzator.

223819_356345911099496_1639908139_n