Confuzii si intrebari

Doream sa scriu despre Sibiu si ce am vizitat in acest oras,dar am dat peste o fotografie care cuprinde in ea toate senzatiile care ma incearca zilele astea.

Fiind bolnav mai mult timp decat as fi vrut, neputand lucra pe computer, singura “distractie”a fost televizorul.

Cum suport doar posturile de stiri (da, sunt sado-masochist), acestea mergeau si cand dormeam. Le-am parcurs pe toate, de la Antene la RTV , la Realitatea si B1Tv.

Din tot scandalul politic si mediatic, pot spune ca am senzatia ca m-am imbolnavit intr-o democratie inca, si am trezit din convalescenta in comunism, inainte de 1989.

Acelasi dispret fata de lege,atmosfera de dictatura, inselatorie , minciuna si manipulare cu zambetul pe buze.

Confuzie, incompemtenta si multa propaganda.

Ministrii care mint pentru a-si apera seful,care retrag legi, punand altele in loc, incalcarea in picioare a justitiei, minciuniile oferite pe tava Occidentului, jocul de-a demisia si de-a omul cinstit,pana la oprirea unor lucrari arheologice care sustin o ipoteza deosebit de interesanta lanasata de o minte stralucita care este printre noi, aceea a domnului Neagu Djuvara, doar pentru ca nu ne plac rezultatele cercetarillor domniei sale….Ca doar suntem urmasi de latini, cum am putea accepta ca intemeietorii voievodatelor romane ar putea fi cumani, niste asiatici turciti….

De parca nemtii nu ar fi acceptat ca provin din goti, ungurii din huni, nordicii din wikingi, iar englezii din celti si saxoni….Noi trebuie sa fim puri…

Aceasta nu e lumea mea,nu gasesc nimic normal sau logic in ea.Nu mi se pare corect sa oamenii sa fie intimidati sa gandeasca.Dupa 22 de ani de “democratie” revenim la ceea ce a fost?

Oare furtul devine lege in Romania ?

PS.Aceasta fraza mi se pare uluitoare a lui Ioan Rus:

„De vreo două mii şi ceva de ani, de la Aristotel şi Platon, toţi cei care au scris teze de doctorat pe filozofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace şi Platon, pe tehnic de la Newton şi Einstein, toată lumea a plagiat”.

Cum poti sa il acuzi pe Newton sau pe Einstein de plagiat??? Cum Dumnezeu? Sau pe Platon si Aristotel (asa e corect cronologic)?

Cum poti spune asa ceva????

Newton a reusit sa demonstreze legea gravitatiei iar Einstein ne-a dat legea relativitatii, plus ca amandoi au fost geniali..Platon si Aristotel ne-au lasat mostenire darul de a ne deschide mintea prin filozofie…

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

10 Comments

 1. Nu te mai necăji atât, vezi-ți de sănătate, că n-ai să schimbi tu lumea !
  O săptămână ușoară să ai !

  • Multumesc.

   Nu am s-o schimb dar nefiind de acord, am tinut sa imi exprim parerea, de regula cand cred ceva , nu pot si nu am sa tac….

  • Este drept ca cu cat scriem mai multi despre aceste lucruri,cu atat mai bine .
   Nu doresc sa accept ceea ce se intampla acum in Romania.

 2. Partea buna e ca esti mai sanatos acum 🙂

  • Absolut 😛

   Sanatos fiind macar pot scrie despre aceste lucruri.

 3. Cat timp ai fost bolnav, mai bine scriai rapid o teza de doctorat pe-un servetel 🙂

  • Pe un servetel incap ideile generale ale unei cercetari 🙂

 4. @coolnewz Nici eu nu vreau să accept asta, dar ȘTIU că lumea nu poate fi schimbată. Ni se pare nouă că o schimbăm, dacă schimbăm un om, un partid sau un regim… De fapt, tarele rămân: minciuna, demagogia, corupția etc.etc.etc.

  • Din pacate , tare raman, dar putem salva cate ceva dintr-o democratie fragila.
   Si nu imi doresc un plagiator si un demogog ca prim ministru..

Trackbacks/Pingbacks

 1. BIETUL IOANIDE de George Călinescu - Capitolul XI - [...] invit să citească și vă invit să-i citiți pe: Carmen, Cartim, Coolnewz, Cristi Milla, Dana Diaconu, Dani, Daurel, Dragoș…
 2. CEREMONIALUL DE PETRECERE LA ROMANI - 5 - Ospatul lui Trimalchion - [...] foto Ii invit sa citeasca si va invit sa-i cititi pe: Alex Mazilu, Alexandru, Carmen, Cartim, Coolnewz și pe…
 3. CEREMONIALUL DE PETRECERE LA ROMANI - 5 - Ospatul lui Trimalchion - [...] foto Ii invit sa citeasca si va invit sa-i cititi pe: Alex Mazilu, Alexandru, Carmen, Cartim, Coolnewz și pe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LIKE ME ON FACEBOOK

RECOMAND

COMMERCIAL

evomag.ro%20

CATEGORIES

ARCHIVES

Blog Award

Blog Award

Photo Award

Semn spre carte

FOR MYSELF

www.PRchecker.info

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Copyright

Creative Commons License
Cartim Blog - My Point of View by Caritm is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Romania License.
Based on a work at www.cartim.ro.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.cartim.ro/.