Doream sa scriu despre Sibiu si ce am vizitat in acest oras,dar am dat peste o fotografie care cuprinde in ea toate senzatiile care ma incearca zilele astea.

Fiind bolnav mai mult timp decat as fi vrut, neputand lucra pe computer, singura “distractie”a fost televizorul.

Cum suport doar posturile de stiri (da, sunt sado-masochist), acestea mergeau si cand dormeam. Le-am parcurs pe toate, de la Antene la RTV , la Realitatea si B1Tv.

Din tot scandalul politic si mediatic, pot spune ca am senzatia ca m-am imbolnavit intr-o democratie inca, si am trezit din convalescenta in comunism, inainte de 1989.

Acelasi dispret fata de lege,atmosfera de dictatura, inselatorie , minciuna si manipulare cu zambetul pe buze.

Confuzie, incompemtenta si multa propaganda.

Ministrii care mint pentru a-si apera seful,care retrag legi, punand altele in loc, incalcarea in picioare a justitiei, minciuniile oferite pe tava Occidentului, jocul de-a demisia si de-a omul cinstit,pana la oprirea unor lucrari arheologice care sustin o ipoteza deosebit de interesanta lanasata de o minte stralucita care este printre noi, aceea a domnului Neagu Djuvara, doar pentru ca nu ne plac rezultatele cercetarillor domniei sale….Ca doar suntem urmasi de latini, cum am putea accepta ca intemeietorii voievodatelor romane ar putea fi cumani, niste asiatici turciti….

De parca nemtii nu ar fi acceptat ca provin din goti, ungurii din huni, nordicii din wikingi, iar englezii din celti si saxoni….Noi trebuie sa fim puri…

Aceasta nu e lumea mea,nu gasesc nimic normal sau logic in ea.Nu mi se pare corect sa oamenii sa fie intimidati sa gandeasca.Dupa 22 de ani de “democratie” revenim la ceea ce a fost?

Oare furtul devine lege in Romania ?

PS.Aceasta fraza mi se pare uluitoare a lui Ioan Rus:

„De vreo două mii şi ceva de ani, de la Aristotel şi Platon, toţi cei care au scris teze de doctorat pe filozofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace şi Platon, pe tehnic de la Newton şi Einstein, toată lumea a plagiat”.

Cum poti sa il acuzi pe Newton sau pe Einstein de plagiat??? Cum Dumnezeu? Sau pe Platon si Aristotel (asa e corect cronologic)?

Cum poti spune asa ceva????

Newton a reusit sa demonstreze legea gravitatiei iar Einstein ne-a dat legea relativitatii, plus ca amandoi au fost geniali..Platon si Aristotel ne-au lasat mostenire darul de a ne deschide mintea prin filozofie…