Am inceput sa vad pe mai multe bloguri apartinand unor “amici”virtuali (de fapt nici nu cred ca ei m-au remarcat, poate din comment-uri doar) atacuri de sorginte rasiala, neonazista, cum ar cele de pe Ariel Constantinof Blog si Blog de pitic .

Am remarcat ca aceste atacuri au inceput sa apara intr-un mod mai insistent, in momentul in care acesti tineri au avut success cu anumite actiuni care au atras atentia blogosferei (au un site citit,sunt in spatele flashmob-urile si a altor actiuni reusite) .

Initial, atacurile s-au concentrat asupra fizionomiei acestor adolescenti, deoarece au avut curajul sa posteze pe blogurile lor personale, filmulete sau poze in care apareau la diverse evenimente, alaturi de alti prieteni ai lor.

Dupa ce s-au saturat sa le batjocoreasca fetele, au inceput sa se ia de “rasa” lor (unul din ei este evreu), incepand sa ii bombardeze blogul cu mesaje “ariene” iar apoi sa ii insulte pentru defectele lor fizice, sugerandu-le sa se retraga pentru ca sunt “diferiti”.

Oare, chiar si spatiul acesta al blogurilor incepe sa fie viciat de niste idei care ar fi trebuit sa fie ingropate o data cu cel care le-a nascocit?

Idei ale intolerantei, idei idioate prin care o natie se crede superioara altuia, uitand elemenatrul fapt ca toti suntem oameni.

De ce ideile care au adus omenirii nenorociri, “prind” mai bine si mai repede decat acelea care au dus la prosperitate?

E mai cool, sa spui ca vrei sa fii ca Hitler, decat sa spui ca vrei sa semeni cu Freud sau Einstein ?

Timp de aproape 50 de ani am avut parte de un regim totalitar, comunist (care nu se deosebea prea mult de cel nazist),cred ca aceasta ar putea fi o explicatie a faptului ca multi nu cunosc istoria.

Daca ar cunoaste-o s-ar ingrozi de ceea ce tasteaza….

people