Un popor care nu isi cunoaste istoria este sortit sa o repete.

Poate multa lume este satula ca in fiecare an in aceasta perioada sa i se aminteasca, sa i se vorbeasca,  sa priveasca acele magini transformate in videoclipuri pe youtube  care au facut inconjurul lumii la aceea data si au ingrozit lumea civilizata , dar trebuie sa intelegem ca acel moment ne-a aruncat cu inca 30 de ani in urma si au sters orice bruma de simpatie, aceea simpatie si solidaritate de care ne bucurasem dupa evenimentele din Decembrie ’89….

Cruzimea si comportamentul de ev mediu s-au manifestat in toate formele  in acele zile de iunie al ultimului deceniu al secolului XX….aceasta a fost  picatura chinbezesca data elitelor si intelectualitatii romanesti.Dupa prigoana anilor 1950-1960 pe care aceasta patura sociala o suferise, cine credea ca dupa caderea lui Ceausescu asa ceva mai putea fi posibil?

Ne miram ca azi nu avem valori…Acela a fost momentul dupa care elitele au ales calea exilului……

Cei care am vazut acele imagini din Bucuresti in direct am ramas marcati pe veci de violenta si cruzimea acelor mineri veniti la chemarea preaiubitului conducator ,Ion Iliescu…Intimidarea, frica, si teroarea au pus din nou stapanire pe romani…Dupa o gura de oxigen de sase luni in care credeam ca ne cucerisem libertatea am fost aruncati in ghearele unui comunism cu “fata umana”….

Dupa 28 ani inca nu s-a facut dreptate, procesul e in curs de desfasurare…..28 de ani….in alte zone geografice cei responsabili ar fi fost demult dupa gratii iar procesul comunismului ar fi fost de multa vreme terminat si condamnat.

Acele imagini m-au schimbat si pe mine.In viata mea nu voi putea sa ader sau sa simpatizez macar acest partid , aceasta “emanatie” numita PSD….urmasul faimosului PCR.

Nu suport nici un fel de dictatura , indiferent de culoare.Nu ma intimideaza nici printr-o mega -manifestatie….

Adaug inca un vers celebrului imn al golanilor:

“Mai bine sobolan, decat PSD-ist!”

Veti spune ca sunt un frustrat… Pai, cum sa nu fiu frustrat? Nu am motive???

Imagini pe care avem datoria sa nu le uitam niciodata deoarece “somul ratiunii  naste monstrii”.….