semn-de-intrebare-150x150Duminica am ramas blocat retraind unele sentimente pe care le-am trait doar in 1990.Practic,ne-am intors in timp.Credeam ca am trecut peste aceasta faza a fragilei noastre democratii.

Ca sa n-o mai lungesc, oamenii care au iesit pe strada sa apere un infractor aveau aceeasi ura in priviri ca mineriii din 13-15 iunie ’90.La aceea manifestatie “spontana” desfasurata in fata Palatului Cotrooceni, au fost agresati jurnalisti.In mod ciudat , acolo se striga “Libertate!”.Stau si ma intreb, libertate pentru cine?

Nimeni nu s-a ridicat din fata televizorulu pentru un spital , o scoala, pentru autostrazi,sau impotriva ridicarii taxelor si impozitelor??

Dar s-au mobilizat pentru apararea unui infractor.

M-a indignat faptul ca cei de la trustul “Intact” au manipulat o parte a populatiei ca sa apere un securist, un turnator.Ca semnatar al P:oclamatiei de la Timisoara si locuitor al orasului in care s-a strigat prima data “Jos Comunismul!”,nu pot sa raman impasibil, nu pot sa nu am o reactie.

Nu sunt jurnalist, blogul meu nu are un target, o nisa, si nici nu e citit de extrem de multa lume pentru a putea schimba ceva, dar faptul ca ma vad aruncat cu un sfert de veac in urma, nu ma lasa indiferent.

Dumnezeule mare, cum poti sa aperi un om care a prejudiciat statul cu peste 60 de milioane de euro si si-a turnat un membru al familiei doar pentru ca dorea sa scape de un regim care nu ii oferea alternative??? Cum??

M-am uitat la cei care au participat la acest protest si am revazut aceleasi fete schimonosite de ura, aceleasi femei isterice, aceleasi fete indoctrinate.Ei erau la manifestatie, dar daca ar fi fost intrebati de ce se afla acolo, nu stiu cati ar fi stiut sa raspunda.

Cat despre agresiunea asupra mai multor jurnalisti, ingaduiti-mi sa ma ingrijorez.O tara in care presa este pusa la zid iar libera exprimare este ingradita ,face pasi uriasi spre dictatura.

Ah, da , inca ceva. Cat de macho te poti considera sa lovesti o femeie?? Stiu ca meseria de jurnalist implica riscuri, dar nici chiar asa! Si petru ce? Doasr pentru faptul ca lucra la un alt trust de presa si nu la Antene.

Cu ce oameni dorim noi sa facem tara asta moderna,de ce mentalitati suntem inconjurati…Sa ne mai miram ca stagnnam ca societate, sau ca in loc sa evoluam , noi involuam??Pana unde vor impinge lucrurile pentru a reusi sa obtina ceea ce isi doresc: divizarea societatii? “Divide et impera” – reteta cea mai buna pentru succes.

Cat de repede va trebui sa imi fac bagajele si sa emigrez?

Toate cele bune!!

Later edit. Nu mai am demult simpatii politice, poate mai am ceva inclinatii regaliste, dar imi doresc sa traiesc intr–o tara civilizata, sa nu am grija zilei de maine, sa am autostrazi, sa am ce pune e masa,un os pentru cateii mei, un peste pentru motan….Dar ca sa am aceste lucruri sunt depedent de concetatenii mei.Nu ne permitem ca tara sa avem astfel de drapaje.Cine ne mai ia in serios pe plan extern? Si asa imaginea Romaniei este proasta , ne mai lipsea cireasa de pe tort.