Nu pot spune ca sunt un specialist in politica , analist politic sau politolog , dar sunt cateva lucruri pe care, cu siguranta, le pot observa.

Astazi s-a semnat pactul dintre PNL-PSD denumit “O singura Romanie”, avand ca punct comun persoana lui : Klaus Johannis.

Dar stau si ma intreb: cum poti semna crearea unui nou guvern fara ca viitorul premier sa fie prezent?

Omul care este punctul comun al celor doua partide , Klaus Johannis, este la Paris si a dat semn de viata, abia astazi.

De unde am eu garantia ca daca iese Geoana presedinte, il va pastra ca prim-ministru pe Klaus Johannis?

Sau chiar, ma cred atat de naiv sa cred ca Antonescu si Geoana nu au negociat si viitoarele functii din viitorul guvern?

Ciudat ca pentru domnul Antonescu , Geoana a incetat sa mai fie “mincinos”, “papusa”, “manechin” acum este partener “caruia ii dam sustinerea noastra, in interesul national ca Romania sa aibe alt presedinte” si de aceea a facut acest ” gest politic benefic pentru Romania”.
No comment Mister Antonescu.

D-nul Geoana afirma :”Acest pact nu reprezinta o impartire de functii intre noi” , iar noi stim ca cu cat un om politic doreste sa intareasca mai mult un lucru , cu atat el nu spune adevarul.

“Dorim directionarea Romaniei pe calea cea buna” afirma d-nul Geoana.
Care directie, domnule Geoana? Aceea directie dictata de dmnul Iliescu? Sau de domnul Patriciu?

Acum catva timp nu prea dadeam atentie acestor zvonuri despre Voiculescu, Vantu si Patriciu, chiar ma exaspera d-nul Basescu , cu discursul sau repetitiv despre moguli.

Si totusi…

M-am gandit putin, m-am documentat.
Crin Antonesu este prieten bun cu domnul Dinu Patriciu iar acesta se afla in relatii de afceri cu domnii Vantu si Voiculescu intr-o tranzactie cu petrol.

Mergand cu logica mai departe, putem afirma ca Vantu si Voiculescu, patronii celor doua mari trusturi media care pot manipula usor populatia, mai nou pe Realitatea.net se dau spoturi despre consecventa lui Antonescu, cat despre Antene , nu mai vorbesc, sunt implicati in aceste alegeri.

Basescu, il are ca adversar in turul II , pe Geoana, iar pe domnul Geoana il sprijina domnul Crin Antonescu, iar in spatele lui Antonescu , sta domnul Paticiu. Deci, in fapt, Traian Basescu se va duela cu Dinu Patriciu.
In concluzie ecista o coalitie “Anti”( all for one ) si domnul Traian Basescu, aparent singur , alaturi de popor (one against all ).

Eu am obsesie…

Crin Antonescu a aparut ca o alternativa pentru cei care doreau o schimbare, pentru cei care doreau pe cel mai putin communist candidat.Antonescu parea ca va fi suflul nou al politicii romanesti.

Asa am crezut , noi , naivii…

Crin Antonescu are ceva personal cu Traian Basescu, altfel ,nu imi dau seama cum crede dansul, ca electoratul de dreapta care reprezinta 20% din electoratul romanesc, va vota pe omul pur sange de stanga , care este Geoana ??

Crede dansul ca toti ne schimbam principiile in 12 ore?

Suntem intr-o situatie idioata.

Daca castiga Geoana, coalitia nu va dura , am avut un experiment de genul acesta si s-a dovedit un esec, iar daca castiga Basescu, nu va avea cu cine sa faca guvernul..

Deci oricum o dai, tot prost iese, prost pentru noi, vom aavea instabilitate politica mult timp de aici incolo…..