Prima runda a confruntarilor dintre candidatii la presedentia tarii a avut loc sambata.

A fost un show, adica dezbaterea a continut mai mult elemente showbiz decat de politica.

Mi-a placut faptul ca a fost spontana. Nu, pentru ca nu as fi adeptul dezbaterilor planificate si cu continut, dar daca te-ai angajat sa duci o campanie pentru presedentie, ar trebui sa fii gata in orice clipa sa sustii o dezbatere cu adversarii tai.

Va spun ce nu mi-a placut la aceasta dezbatere:

• Nu sunt de accord ca un om sa-l loveasca sun centura pe celalant, facand aluzie la o persoana decedata din viata acelui om. Citez din d-nul Basescu:
“Nu eu mi-am lasat sotia la greu…”
• Nu mi-a placut asocierea facuta de d-nul Basescu cu timisorenii din 1989. Unde a fost dansul in ’89 si ce am suferit noi in Timisoara, dansul, chiar nu are de unde sa stie.Nu exista comparatie intre critica si analizele politice facute despre domnia sa , pe ecranele canalelor de stiri si remarcile facute de regimul Ceausescu la adresa “huligamilor “ din Timisoara.
• Nu mi-a placut la domnul Antonescu, modul in care considera dansul ca ar trebui sa fie femeia romanca. A dat o caracterizare a unei femei casnice, in contradictie totala cu doctrina liberala care sustine si sprijina ascensiunea sociala, initiativa si carierismul, indifferent de sex.
• Crin Antnescu l-a complimentat pe Traian Basescu de parca ar fi fost amici la catarama. A uitat dansul, ca acum cateva zile, a declarat ca va vota pe Vadim sau Becali , doar ca Basescu, sa nu mai ia inca un mandat?

Mie mi-a dat impresia de lupta intre doi cocosi din care lipseau de pe marginea ringului , pariorii.

Nu stiu cine a castigat dezbaterea, dar sunt sigur ca cel care a pierdut a fost Mircea Geoana.

Dezbaterile au fost ideea lui Geoana, au venit din partea lui si chiar el a fost acela care nu a dat curs invitatiei.
A spune “A fost o intalnire intre doi disperati: unul ca nu ajunge in turul doi iar altul ca va pierde in turul doi”, nu este o justificare pentru ca ai fost las.

Are consilieri tampiti sau i-a fost frica? Nu poate sustine o confruntare fara notite?

Am o impresie ca la aceea dezbatere s-au facut niste jocuri, poate s –a pus la cale o noua alianta de stanga, nu stiu , dar ceva s-a intamplat.

Saptamana care urmeaza va fi groaznica la nivel de declaratii…

Pana la viitoarea postare, va doresc “Toate cele bune!”

PS.Pentru cei care vor sa vada dezbaterea clicl aici